Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnské moderní gymnastky jsou nejlepší v republice

Vítězstvím klubu SKP Brno skončilo Mistrovství České republiky moderní gymnastiky ve společných skladbách, které se konalo začátkem prosince v Hradci Králové. Dívky se tak zasloužily o to, že se brněnské seskupení stalo nejúspěšnějším českým klubem v letošním roce.

Brno na mistrovství reprezentovaly tři skupiny. „V kategorii Naděje mladší zvítězily závodnice s pěti míči. Zlato vybojovala také děvčata v kategorii Naděje starší,“ řekla mluvčí klubu Lucie Sitarová. Doplnila, že třetí skupina v kategorii Naděje mladší teprve sbírala zkušenosti. „Dívky totiž závodily s o několik let staršími sportovkyněmi,“ sdělila Sitarová.

Zatímco u mladších gymnastek trenérky výborné umístění čekaly, titul pro starší je překvapil. „Je vidět, jak děvčata výkonnostně rostou, a zúročují tvrdou práci v přípravném období,“ podotkla předsedkyně klubu Marka Sitarová.

Sportovkyně tak uzavřely úspěšnou sezónu. „Další cenné kovy získaly například na zářijovém Mistrovství České republiky juniorky. Denisa Kobylková se svým výkonem dokonce kvalifikovala na Olympiádu dětí a mládeže, která se příští rok uskuteční v Číně,“ vyjmenovala mluvčí.

Z úspěchu se těší i členka klubu Lucie Anýžová. „Ne vždy se mi na trénink chce jít, ale přemůžu se, abych se mohla zlepšovat. Hlavní je pro mě pocit, když se mi povede něco, o čem jsem si nemyslela, že dokážu. Medaile je pak jen třešnička na dortu,“ uzavřela Anýžová.

Autoři

Štítky moderní, gymnastika, mistrovstí, SKP MG Brno, Brno, Česko, Hradec Králové, Olympiáda dětí a mládeže, gymnasta, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské moderní gymnastky jsou nejlepší v republice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.