Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blansko o víkendu hostí MS v biketrialu

V areálu přírodního biketrialového parku v Blansku nedaleko Brna se o víkendu uskuteční přestižní MS v biketrialu. Domácí jezdec Václav Kolář zde pak obhajuje stříbrnou medaili z loňského světového šampionátu, ale rád by získal i titul. Po zlatu z prvního letošního závodu MS ve Španělsku k tomu má poměrně dobře našlápnuto.

Blansko bude poslední červencový víkend hostit závěrečný podnik mistrovství světa, kde se rozhodne o titulech. „Oproti minulému roku půjde o velký rozdíl, protože tehdy získal Vašek stříbro při závodě na umělých překážkách, kdežto letos šampionát vyvrcholí v lese na přírodních kamenech, kde to navíc dobře zná. Jsem zvědavý, jak v  domácím prostředí obstojí," uvedl mimochodem předseda českého biketrialu a šéf blanenských pořadatelů závodu Radim Kakáč.

„Budu mít o to větší trému, ale zase půjde o super akci, na kterou snad přijde dost kamarádů i známých. To mě vždycky nahecuje," zmínil Václav Kolář, který má na svém kontě již pět juniorských  titulů mistra světa.

Les v okolí Blanska, kde se šampionát v sobotu a neděli pojede, zná Vašek i třeba jeho kolega Martin Kakáč velice dobře. Na biketrialovém kole tam vyrůstal, když závodění se věnuje již 15 let.

„I když jsem přes léto neskutečně makal, cítím se v nejlepší formě za posledních pár let, stále je výkonnostně hodně přede mnou. Na překážkách udělá chybu, což se třeba loni stalo, ale nestává se to moc často. Zatímco u nás v šestnácti letech v tréninku polevíme, Španělé o to víc makají. A Dani Comas umí zajet perfektně kdekoli," připomíná Kolář největší biketrialovou hvězdu současnosti.

V Blansku se MS pojede  již potřetí. Poprvé to bylo v roce 1996  podruhé v roce 2007. o rok dříve se zde jelo ME.

Soutěž bude organizována podle BIU Mezinárodní technických pravidel Mod.21. Přijet by mělo 110 jezdců z 12 zemí. Rovněž v Blansku se pak na podzim uskuteční také podzim domácího seriálu ve stejné disciplíně. Domácí seriál v biketrialu pak vyvrcholí v Brně na výstavišti.

Více informací o závodu naleznete na stránkách www.biketrial.cz.

Tisková zpráva

Štítky Biketrial, Blansko, mistrovství světa, Václav Kolář, Brno, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blansko o víkendu hostí MS v biketrialu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.