Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalistky touží hrát s Fenerbahce vyrovnanou partii

Basketbalistky IMOSu Brno ve středu přivítají v domácí premiéře v Evropské lize poraženého finalistu minulého ročníku Fenerbahce Istanbul a s favoritem chtějí hrát vyrovnanou partii. První utkání minulou středu ve francouzském Bourges mladý brněnský tým nezvládl a podlehl rozdílem 50 bodů.

"Jen maximální výkon všech hráček nás může posunout dál oproti nevydařenému vystoupení v Bourges. I když máme výhodu domácího prostředí, tak nás čekají obrovské problémy," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Brňanek Jan Bobrovský.

Fenerbahce má v kádru hráčky světové třídy. Patří mezi ně zejména Američanky Tina Charlesová, Angel McCoughtryová a Polka Agnieszka Bibrzycká.

"Předpokladem dobrého výsledku bude naše kvalitní obrana. Pokud nám budou síly stačit a dokážeme svádět s podkošovými hráčkami vyrovnané souboje, tak můžeme držet se silným Fenerbahce krok. A mít nějakou naději na úspěch," dodal Bobrovský, který bude opět postrádat zraněné Katarinu Tetemondovou, Sarah Beránkovou a Kláru Vojtíkovou.

V minulém ročníku Evropské ligy vyhrál oba vzájemné zápasy turecký tým. V Brně zvítězil 68:60 a v Istanbulu 78:57.

Basketbalistky IMOSu patřily v minulém desetiletí k absolutní evropské elitě. V roce 2006 Euroligu vyhrály, dvakrát ve finále neuspěly. Poslední čtyři sezony se ale ekonomické problémy podepsaly na odchodech špičkových hráček a na výkonnostním poklesu. Ještě v sezoně 2009/10 ze 16 zápasů Brňanky devět vyhrály, za poslední čtyři sezony si ale připsaly celkově pouze osm vítězných duelů.

"Mnoho odpůrců nám vyčítá, že jsme se za dané situace do Evropské ligy přihlásili. Ale zkušenosti hráčky získají právě v zápasech Evropské ligy, nikde jinde," vysvětlil Bobrovský, který je přesvědčen, že jedině tímto krokem může český basketbal udržet krok se světem.

Kromě USK Praha a IMOSu Brno se ale žádný jiný český klub do evropských soutěží žen nepřihlásil. "Bez toho náš ženský basketbal nahoru nepůjde. A v USK Praha české hráčky tolik šancí hrát dostat nemohou," tvrdí Bobrovský, který nepovažuje za plnohodnotnou soutěž Středoevropskou ligu. V ní jsou v tomto ročníku mezi devíti účastníky čtyři české týmy Nymburk, Trutnov,
Valosun Brno a Ostrava.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport, basketbal, ženy, Evropská, 2. kolo, Brno, Fenerbahce, Fenerbahçe SK, basketbalista, IMOS Brno, a.s., Bourges, Jan Bobrovský, USK Praha, Tina Charles, Angel McCoughtry, Klára Vojtíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky touží hrát s Fenerbahce vyrovnanou partii  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.