Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Basketbalistky podlehly v Evropské lize Fenerbahce o 33 bodů

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve druhém kole Evropské ligy doma s Fenerbahce Istanbul 52:85. Po druhé porážce zůstaly české vicemistryně v tabulce na posledním osmém místě.

Po úvodním padesátibodovém debaklu v Bourges podaly Brňanky bojovnější výkon, proti favorizovaným soupeřkám ale neměly šanci na lepší výsledek.

Brňanky navzdory několika zbytečným ztrátám míčů stačily s loňskými finalistkami Euroligy držet krok necelou čtvrthodinu, kdy si ještě udržovaly pětibodovou ztrátu. Zásluhu na vyrovnaném průběhu měla zejména Stejskalová, která se blýskla několika odvážnými průniky pod koš a za první čtvrtinu zaznamenala 11 bodů.

Turecký tým spoléhal po zisku míče na rychlé protiútoky, které většinou zakončovaly pohyblivé podkošové hráčky Ndourová a Charlesová. "Největší problémy jsme měly s výškovou převahou soupeřek. Když střelu neproměnily, tak si ještě stačily doskočit míč," poznamenala Michaela Stejskalová.

Rozdíl se začal zvyšovat v závěru poločasu. Turecký celek těžil z širokého kádru, naopak Brňanky po prostřídání první pětky už herně pokulhávaly. Největší rozdíl byl v doskakování, v němž dominovaly hráčky Istanbulu, které do poločasu získaly dvacetibodový náskok.

"V naší hře už nebyla nervozita. Kdybychom měly méně ztrát míčů, tak by byl výsledek ještě lepší. Na konci zápasu nám dělala problémy zónová obrana. Navzdory prohře si z dnešního zápasu můžeme vzít věci, na kterých se dá stavět," uvedla Kateřina Hindráková.

Po změně stran Brňanky zpřesnily obranu a nepouštěly soupeřky tak často do snadných střeleckých pozic. Třetí desetiminutovku prohrál IMOS pouze o dva body, ovšem v poslední čtvrtině již domácí hráčky neměly síly, aby stačily náporu soupeřek vzdorovat.

"Určitě bylo v naší hře a zejména v obraně vidět zlepšení. Fenerbahce má kvalitní tým se čtyřmi výbornými podkošovými hráčkami. Pokud jsme hráli rychle a měli síly, tak se nám dařilo i zakončovat," uvedl kouč Brňanek Jan Bobrovský.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport, basketbal, ženy, Evropská, 2. kolo, Brno, Fenerbahce, Fenerbahçe SK, IMOS Brno, a.s., basketbalista, Michaela Zrůstová, Bourges, Jan Bobrovský, Kateřina Hindráková, Istanbul

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky podlehly v Evropské lize Fenerbahce o 33 bodů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.