Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Basketbalistky IMOSu posílí Jalčová, odchází Fontenetteová

Basketbalistky IMOSu Brno posílí ve druhé polovině sezony slovenská rozehrávačka Ivana Jalčová, která se do týmu českých vicemistryň vrací po půlroce v tureckém Kayseri Kaski. Naopak už po několika týdnech ukončila působení v brněnském týmu Američanka Ashley Fontenetteová, které manažer zajistil angažmá v Neapoli.

Jalčová byla v Kayseri jednou ze šesti zahraničních hráček. Nastupovala pouze v zápasech Evropské ligy, v turecké lize nedostala vzhledem k omezenému počtu cizinek vůbec prostor.

"Moje herní vytížení bylo velice malé. Na konci roku vedení klubu získalo na rozehrávku Američanku Whalenovou, takže bych už zřejmě vůbec nehrála. Proto jsem se rozhodla akceptovat brněnskou nabídku k návratu," uvedla Jalčová na dnešní tiskové konferenci.

Jednatřicetiletá Slovenka je bývalou kapitánkou Košic, s nimiž získala osm titulů. V minulosti hrála také v Gdyni, Schiu a Spišské Nové Vsi.

Nečekaný odchod Fontenetteová trenéra Jana Bobrovského roztrpčil. "Jedná se o příklad bezostyšného chování agentů. U nás se po čtyřměsíční přestávce dostala herně i fyzicky do kondice a následně jsme se dozvěděli, že už při příchodu do našeho klubu měla uzavřenou smlouvu v Itálii," zlobil se Bobrovský. Fontenetteová odehrála za Brno v Evropské lize čtyři utkání s průměrem 11,5 bodu na zápas.

Zdroj: ČTK

Štítky Sport;basketbal;ženy;Brno;Jalčová;Fontenetteová, Ivana Jalčová, IMOS Brno, a.s., Neapol, basketbalista, Jan Bobrovský, Kayseri, Itálie, Košice, Gdyně, Spišská Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky IMOSu posílí Jalčová, odchází Fontenetteová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.