Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Basketbalistky Brna prohrály v EL s Madridem a nepostoupí

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály ve 12. kole Evropské ligy v domácím prostředí s Rivasem Madrid 68:89 a vypadly ze hry o play off. V tabulce sice Brňanky drží postupové páté místo, ale s určitostí je ztratí.

Mají před sebou už jen jedno utkání, navíc na palubovce dosud stoprocentního Fenerbahce Istanbul; pronásledovatelky ze Šoproně a Montpellieru mají stejně výher jako Brno a budou hrát ještě dvakrát, přičemž v příštím kole se utkají navzájem. S oběma má pak IMOS horší vzájemnou bilanci.

České vicemistryně utrpěly v eurolize čtvrtou porážku za sebou a šestou z posledních sedmi zápasů. S madridským celkem prohrály už pošesté v řadě.    

Brňanky proti Rivasu dokázaly pouze dvanáct minut plnit taktické pokyny kouče Bobrovského. K důrazu a pozorné obraně přidávaly po rychlých protiútocích i přesnou koncovku. Střelecky ale táhly domácí tým v úspěšné první čtvrtině pouze Pecková s Hanušovou. Obě dohromady zaznamenaly 22 bodů, od dalších spoluhráček velké nebezpečí nehrozilo.

Španělský kouč Hernández pak pozměnil taktiku a oběma domácím kanonýrkám věnoval soupeř mnohem více pozornosti. Ještě ve 12. minutě měly Brňanky slibný osmibodový náskok (31:23), následující úsek ale Rivas vyhrál 22:4 a definitivně vzal domácím naději na úspěch. 

Španělky převzaly režii zápasu, těžily z větší střelecké vyrovnanosti celého kádru a rovnoměrně navyšovaly náskok. Velkou zbraní Madridu byla přesná koncovka z tříbodového území a prosazovaly se i v podkošovém prostoru. Po přestávce se začala v brněnském týmu prosazovat střelecky Keyová, ale na korekci skóre to nestačilo.

Zdroj ČTK

Štítky basketbal, ženy, IMOS Brno, Evropská liga, Rivas Madrid, Madrid, Brno, IMOS Brno, a.s., basketbalista, Fenerbahçe SK, Montpellier, Sopron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalistky Brna prohrály v EL s Madridem a nepostoupí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.