Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Abraham si v Brně zajel nový rekord. Kornfeil skončil po pádu čtyřiadvacátý, Hanika poslední

Nejlepší čas v kariéře na Masarykově okruhu si dnes zajel motocyklista Karel Abraham. V královské kategorii MotoGP se v kvalifikaci poprvé dostal pod hranici 1:57 minuty a obsadil 17. místo. Do nedělního závodu odstartuje z šesté řady. Je tak ve hře o bodované pozice, s čímž je spokojený. Nejrychlejšího času v královské kategorii v Brně dosáhl úřadující mistr světa Marc Márquez ze Španělska. Jakub Kornfeil zajel po pádu až 24. čas ve třídě Moto3, když havaroval hned v úvodu kvalifikace a na trať se vrátil až v samém závěru. Absolvoval tak jediné měřené kolo. Karel Hanika skončil v Moto2 na posledním 32. místě.

Abraham dnes na Masarykově okruhu zajel čas 1:56,786, což je jeho maximum v kariéře. Do závodu odstartuje z šesté řady. Márqueze, který po devíti závodech vede průběžné pořadí MS, v přední řadě doplní Ital Valentino Rossi a další Španěl Dani Pedrosa.

„S časem jsem naprosto spokojený, je úžasný. Je nejlepší, který jsem si tady oficiálně zajel, a myslím si, že je výborný a rychlý. Abych se dostal do druhé kvalifikace, tak mi scházela necelá půlvteřina, což taky není moc. Spokojený jsem i celkově," řekl Abraham, který považuje kvalifikaci za výborný základ pro nedělní závod.

Překvapivým vítězem kvalifikace Moto3 se stal Gabriel Rodrigo, jenž triumfoval poprvé v kariéře a stal se prvním Argentincem od roku 2004, kterému se něco takového podařilo. Rodrigo na tom byl přitom stejně jako Kornfeil, také v úvodu upadl.

"Jsem nakonec rád, že jsem po tom všem zajel 2:10,1. Myslím si, že jsme měli našlápnuto na hodně dobrou kvalifikaci a už v prvním kole, ve kterém jsem spadl, jsme s Rodrigem jeli hodně velký kalup a bylo to na 2:09 něco. Je to hodně velká škoda," řekl Kornfeil, jenž v dopoledním třetím tréninku zajel 17. čas a pomýšlel na umístění v elitní patnáctce.

V třídě Moto2 se do šampionátu díky divoké kartě jednorázově vrátil Hanika a zajel nejhorší čas ze 32 jezdců. Jednadvacetiletý brněnský rodák ztratil 2,251 sekundy na nejrychlejšího Mattiu Pasiniho z Itálie, jenž vybojoval pole position po dlouhých deseti letech. Hanika do nedělního závodu odstartuje z jedenácté řady.

"Začínali jsme tady od nuly a to, že jsme momentálně zhruba dvě vteřiny od první, hodnotím pozitivně. Mám za sebou prakticky jen tři ostré tréninky na této motorce a ještě se toho musím hodně učit," řekl Hanika, jenž letos startuje ve vytrvalostních závodech endurance. "Pokud se v neděli závod pojede na suchu, tak věřím, že jsem schopný udržet tempo, jaké jsem jel dnes. Kdyby se jelo na vodě, bude potřeba jet opatrně a vyvarovat se chyb," dodal Hanika.

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky Karel Hanika, Karel Abraham, Jakub Kornfeil, Brno, kvalifikace, kariéra, Marc Márquez, Masarykův okruh, Španělsko, Gabriel Rodrigo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abraham si v Brně zajel nový rekord. Kornfeil skončil po pádu čtyřiadvacátý, Hanika poslední  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.