Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Grand Prix České republiky 2017 se v Brně pojede o dva týdny dříve

Motocyklový závod Grand Prix České republiky se v příštím roce pojede v dřívějším termínu, a to v neděli 6. srpna. Brněnský závod se tak posune před Velkou cenu Rakouska a odstartuje druhou polovinu sezóny mistrovství světa.

Oproti letošnímu roku, kdy se závodilo v neděli 21. srpna, se příští ročník přesouvá v kalendáři o dva týdny. „Myslím, že je to pro nás dobrá zpráva. Posuneme se před Rakousko, které je pro nás konkurenčním podnikem, získáme výhodu prvního závodu. Brno navíc bude první závod po letní pauze, takže věříme, že si ho fanoušci nebudou chtít po třítýdenním půstu nechat ujít a snad nám bude i počasí přát více než letos. V rámci Spolku navíc děláme maximum pro to, abychom spustili předprodej vstupenek na příští ročník v předvánočním čase,“ řekl brněnský primátor a člen výkonného výboru Spolku pro GP Petr Vokřál.

Velká cena se v Brně jezdila původně v červenci, první závod mistrovství světa v roce 1965 se jel v neděli 25. července. Srpnový termín brněnská Grand Prix získala až na začátku 70. let a od té doby se jej drží. „Z pohledu novodobé éry závodů na současném moderním okruhu bude závod v roce 2017 nejčasnějším v třicetileté historie trati,“ vypočítává sportovní ředitel Automotodromu Brno Miroslav Bartoš. Dosud se Grand Prix jela nejdřív 14. srpna v roce 2011, nejpozději pak 31. srpna v roce 1997. Nejčastěji se závod jezdil v období od 22. do 26. srpna.

Grand Prix České republiky 2017 bude třicátým ročníkem, který se pojede na současném moderním Masarykově okruhu. Trať za tu dobu neprošla kromě výměny povrchu výraznější modifikací, stále vyhovuje nejpřísnějším bezpečnostním kritériím, přestože motocykly královské kubatury za tu dobu zrychlily na jedno kolo o 12,5 vteřiny a dosahují maximální rychlosti přibližně o 25 kilometrů v hodině vyšší.

Zdroj: MMB

Štítky Grand Prix, Česko, Brno, Grand Prix Rakouska, Rakousko, Petr Vokřál, Masarykův okruh, Miroslav Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Grand Prix České republiky 2017 se v Brně pojede o dva týdny dříve  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.