Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hanika dostal divokou kartu pro závod Moto3 v Brně

Karel Hanika se díky divoké kartě zúčastní motocyklové Velké ceny České republiky na Masarykově okruhu v Brně. Startovat bude ve třídě Moto3, ve které do letošního června pravidelně nastupoval, než pro něj kvůli slabým výsledkům působení v mistrovství světa skončilo. V Brně se pojede přesně za měsíc 21. srpna, dvacetiletý Hanika se představí na stroji KTM v barvách svého současného německého týmu Freudenberg.

"Chtěl jsem se ještě v této sezoně vrátit na divokou kartu do některého závodu mistrovství světa. Jsem rád, že se to podařilo do Brna. O tento start jsem hodně usiloval," řekl Hanika, který ve startovním poli Moto3 doplní úspěšnějšího českého reprezentanta Jakuba Kornfeila.

Hanika po odchodu z MS absolvoval v novém působišti zatím pouze jediný závod juniorského světového šampionátu CEV ve španělském Albacete, kde skončil pátý. Seriál bude pokračovat až 28. srpna v Portugalsku. Do závodního víkendu v Brně tak Hanika zasáhne po sedmitýdenní soutěžní přestávce.

"Uvažuji o nějakém testu na rozjetí, potřebuji se dostat do tempa. Tvrdě trénuji v posilovně, na kole, běhám. Teď mě z tréninku na chvíli vyřadila nemoc," uvedl Hanika.

Na Masarykově okruhu se mu dařilo v závodech seriálu Red Bull Rookies Cup, které v letech 2012 a 2013 vyhrál. V MS startoval letos třetím rokem a jeho maximem bylo loňské sedmé místo v Argentině, v této sezoně v žádném ze sedmi závodů nebodoval. V české Grand Prix dojel v roce 2014 patnáctý a loni po pádu obsadil s velkým časovým odstupem až 26. místo.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Karel Hanika, Brno, mistrovství světa, KTM, Masarykův okruh, Česko, Jakub Kornfeil, Grand Prix, Portugalsko, Freudenberg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hanika dostal divokou kartu pro závod Moto3 v Brně  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.