Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senioři Brna-severu se pokusí zlomit český rekord ve štafetě; společně mají 348 let

Dříve narození, ale duchem stále mladí senioři z městské části Brno-sever se 14. května pokusí překonat rekord v nejvyšším souhrnném věku účastníků štafety v běhu na 4×100 metrů.

Prozatím nejstarší českou štafetu na 4×100 m utvořili 8. června 2013 členové Klubu seniorů Řepy, jejichž celkový věk byl 307 let. Naši čtyři běžci Miroslav Gregor, Kamila Zezulová, Jarmila Krátká a Ladislav Juříček by je měli trumfnout o celých 41 let.

Impulsem pro uspořádání tohoto pokusu byla setkání starosty Brna-severu Martina Malečka s jubilanty. „Mnoho z těchto lidí je stále i v tom pro mě až neuvěřitelném věku pohybově velice zdatných. Když potom byla někde v novinách zmínka o nevídaných výkonech lidí s vyšším věkem a mezi těmi příklady i informace o rekordu v součtu věku účastníků štafety na 4x100m, nebylo vůbec o čem uvažovat. Postavíme seniorskou štafetu Brna-severu a rekord překonáme!,“ říká starosta.

Potvrdilo se, že naši senioři jsou nejen pohybově zdatní, ale také duševně svěží, a brzy jsme tak mohli z přihlášených sestavit tým včetně dvou náhradníků Evy Golkové a Bohumila Novotného. Do samotné štafety nastoupí z těchto šesti běžců čtyři nejstarší, kteří budou na výkon aktuálně připraveni. I kdyby naše štafeta nastoupila ve svém nejmladším složení, dosáhne věku 328 let, což na překonání rekordu bohatě stačí. V ideálním případě bude ale celkový věk našich sportovců neuvěřitelných 348 let, tedy v průměru 87 let na účastníka. Pro zajímavost uveďme, že průměrný věk jednoho našeho potenciálního rekordmana je tak o deset let vyšší, než společný věk účastníků vítězné štafety z loňského atletického mistrovství České republiky.

Pokus o oficiální rekord se uskuteční na hřišti u Masarykovy základní školy na Zemědělské ulici 29 v Černých Polích v sobotu 14. května od 9.30 hodin. A bude to se vší parádou. Kromě komisaře z pelhřimovské agentury Dobrý den bude jako trenér našich běžců přítomen bývalý fotbalový reprezentant a současný ředitel ZŠ Janouškova 2 Jan Maroši a jako lékař týmu primář I. ortopedické kliniky FN u sv. Anny a radní MČ Brno-sever Tomáš Tomáš.

Tisková zpráva

Štítky rekord, Brno-sever, Martin Maleček, Jan Maroši, Tomáš Tomáš, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři Brna-severu se pokusí zlomit český rekord ve štafetě; společně mají 348 let  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.