Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KTM v Brně otestuje prototyp MotoGP

Rakouský motocyklový výrobce KTM, který v roce 2017 vstoupí poprvé do královské kubatury MotoGP, bude svůj prototyp dolaďovat příští týden na Masarykově okruhu v Brně. Dvoudenní testování je naplánováno na 27. a 28. dubna. Masarykův okruh na oba dny otevře tribuny pro fanoušky.

AKTUALIZOVÁNO: Na přání týmu KTM bude oproti původnímu plánu omezit účast veřejnosti na testech KTM MotoGP tuto středu a čtvrtek. Tribuny tak budou pro veřejnost uzavřeny.

Prototyp motocyklu, se kterým chce KTM vstoupit příští rok do MotoGP, má zatím jednoho „stálého“ testovacího pilota – finského vicemistra Moto2 Mika Kallia. Po jeho boku se na motorce při testech projeli třeba bývalý rakouský pilot MotoGP Alex Hoffman, Francouz Randy de Puniet nebo švýcarský závodník Moto2 Thomas Lüthi. Jeden z nich pravděpodobně Kallia doplní i v Brně.

V průběhu sezony pak na prototyp KTM usedne i Karel Abraham, který letos po pěti letech v MotoGP přešel do mistrovství světa Superbike. „Mám naplánovány s KTM troje testy. Teď v Brně testovat nebudu, ale pokud všechno půjde podle plánu, měl bych se doma s KTM během sezony objevit,“ naznačil Abraham.

Tisková zpráva

Štítky KTM, Brno, prototyp, Masarykův okruh, Karel Abraham, Mistrovství světa silničních motocyklů, Alex Hoffman, Thomas Lüthi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KTM v Brně otestuje prototyp MotoGP  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.