Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Návrat MotoGP do Brna je o krůček blíž. Fanoušci by se mohli dočkat už příští rok

Závody mistrovství světa silničních motocyklů by se v příštím roce mohly vrátit na Masarykův okruh. Podle informací Radiožurnálu o tom s promotérskou společností Dorna jednají zástupci majitele brněnského areálu, samospráv i Autoklubu České republiky. Jihomoravský kraj by obnovení závodů přivítal a je připraven přispět, řekl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

MotoGP do Česka patří, hlásí Automotodrom Brno

V Brně se motocyklová Grand Prix jela naposledy v roce 2020, poté z kalendáře šampionátu vypadla kvůli nedostatku financí na zaplacení takzvaného zalistovacího poplatku, který v posledním roce činil asi šest milionů eur (asi 162 milionů Kč). Promotérská společnost také požadovala opravu dráhy odhadem za 100 milionů korun.

„Po dohodě s ostatními účastníky mohu potvrdit, že určitá jednání probíhají. Autoklub se jich účastní. Jakmile bude nějaký konkrétní výsledek, tak to budeme komunikovat. Teď k tomu bohužel nemohu říct nic více," řekl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Společnost Automotodrom Brno, která Masarykův okruh provozuje, podle svého mluvčího Petra Boháče zastává názor, že MotoGP do Česka patří. Další podrobnosti týkající se jednání sdělit odmítl.

Masarykův okruh má nového pána. Návrat MotoGP je ale ve hvězdách

Velkou změnu hlásí brněnský Masarykův okruh, který po téměř dvaceti letech mění majitele. Dosavadního šéfa Karla Abrahama střídá podnikatel Karel Hubáček. Investor koupil závodiště, tamější hotel, polygon i okolní pozemky. Vedení podniku doufá, že s...

Jednání o návratu motocyklové GP do Česka mohou souviset i se změnou majitele okruhu

Podle Grolicha vše záleží na majiteli okruhu a Autoklubu. „Podstatné jsou jejich jednání s Dornou a výše zalistovaciho poplatku. Pokud se rozhodnou, že do obnovení MotoGP půjdou, jako kraj to vítáme a jsme připraveni přispět zhruba stejnou částkou, na které jsme končili před pandemií," řekl. V roce 2020 schválili jihomoravští zastupitelé podporu 30 milionů korun.

Jednání o návratu motocyklové GP do Česka mohou souviset i se změnou majitele okruhu, který loni v březnu koupil podnikatel Karel Hubáček prostřednictvím své společnosti Shakai. Předtím areál vlastnil Karel Abraham starší, jehož syn do roku 2019 závodil v MotoGP.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hopfenbart, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky moto, závody, MotoGP, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

Tak je problém výše zalistovacího poplatku, nebo povrch nesplňující parametry GP?

Středa, 21. srpna 2024, 20:46Odpovědět

Michal Pokorný

Problém bych viděl v tom, že prachy zaplatíme my všichni, ale profitovat z toho bude pouze soukromý subjekt. Tak jak za vychcánka Abraháma.

Čtvrtek, 22. srpna 2024, 02:59Odpovědět

Návrat MotoGP do Brna je o krůček blíž. Fanoušci by se mohli dočkat už příští rok  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.