Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnský bijec Procházka míří zápasit do Las Vegas. Soupeře chci přidržovat jako polštář, říká

Bojovníka Jiřího Procházku, jenž pochází z jihu Moravy, čeká v půlce dubna důležitý zápas proti Aleksandaru Rakičovi z Rakouska. V rámci galavečera UFC 300 v americkém Las Vegas se vynasnaží, aby naskočil zpátky na vítěznou vlnu. Procházka i jeho trenéři považují přípravu za zdařilou a do zápasu vkládají velké naděje.

Z přípravy mám dobrý pocit, raduje se

Jiří Procházka má další zápas v organizaci UFC na programu v noci ze 13. na 14. dubna. Na jubilejním třístém galavečeru v Las Vegas se postaví proti Rakušanovi Aleksandaru Rakičovi, který se po téměř dvou letech vrací do klece. 

Přípravu na zápas bojovník Procházka nepodcenil, přálo mu tentokrát také zdraví. „Příprava byla ve všech ohledech důkladná. Kromě dřiny a těžké práce bylo třeba soustředit se i na detaily. Zařadil jsem nové techniky, a hlavně celý trénink značně zjednodušil. Je to jedna z mých nejlepších příprav,“ popsal.

Zápasník původem z jižní Moravy si před dvěma lety  ošklivě zranil rameno. Nyní je ale podle svých slov před zápasem ve skvělé kondici a zdraví mu souží. Věří také, že mu k výhře pomůže nastavení mysli. „Je to hlavně přístupem. Vím, že chci vyhrát, a o celém zápase tak přemýšlím,“ uvedl jednatřicetiletý bijec.

Jiří Procházka je český bojovník smíšených bojových umění ve váze 93 kg, tedy light heavyweight. V roce 2020 nastoupil do organizace UFC, kde v červnu 2022 na UFC 275 v Saingapuru získal titul v polotěžké váze. 

Přizpůsobení soupeři je jako příprava k maturitě, říká

Procházka se snažil nastudovat styl soupeře a přizpůsobit se mu. „Trénoval jsem tak, aby každý úder padl jako klíč do zámku. Maturanti se také připravují a učí, já jsem to pojal podobně. Nastudoval jsem si soupeře a věřím, že v kleci budu pohotově reagovat,“ svěřil se.

Rakič je podle Procházky komplexní bojovník „Je hlavně boxer a kickboxer. Umí ale také wrestling a je silový. Pohlídám si postoj, abych mu nedovolil žádnou dobrou akci. Chci si ho přidržovat jako polštář, dodal zápasník.

Nemáme o něm pochyby, pochvalují si trenéři

S přípravou byli spokojeni i Procházkovi trenéři. „Díky dobrému zdravotnímu stavu šlo vše hladce a dobře se nám spolupracovalo. Jeli jsme přesně podle plánu a cestu nám nepřekřížila žádná překážka. O jeho formě nepochybujeme,“ uvedl trenér Jaroslav Hovězák, který Procházku připravuje hlavně na boj na zemi. 

Zápas rozhodne o nové evropské jedničce. Procházka je v celosvětovém žebříčku UFC dvojkou a Rakič pětkou, nicméně nepůjde o titul. Jihomoravskému bojovníkovi to ale nevadí. „Zápasníci nejsou jako hokejisté, kteří hrají každý týden. Já jsem se na tento zápas dlouho připravoval a beru ho jako vyvrcholení dosavadního života,“ uzavřel Procházka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky Jiří Procházka, UFC, MMA, Las Vegas, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský bijec Procházka míří zápasit do Las Vegas. Soupeře chci přidržovat jako polštář, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.