Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po prvním dni hustopečské rally vede Kopecký před Pechem. V sobotu čeká posádky 80 měřených kilometrů

, aktualizováno 17. června 2023, 0:57

První etapa Agrotec Petronas Rally Hustopeče 2023 opět přinesla těsnou přetahovanou obhájce loňského vítězství Jana Kopeckého a předloňského vítěze Václava Pecha. První jmenovaný dokázal svého oponenta na úvodních šestašedesáti měřených kilometrech nechat za svými zády o necelých šest sekund.

Posádkám dělal před startem menší starosti pohled na oblohu v okolí Hustopečí, po níž se proháněly bouřkové mraky a spousta soutěžících tak na poslední chvíli přemítala nad co nejlepší volbou pneumatik. Na druhou stranu, oproti předchozím tropickým ročníkům je letos počasí startujícím i divákům příznivě nakloněno, když se po oba dva dny mají pohybovat denní teploty okolo pětadvaceti stupňů Celsia.

První polovina páteční etapy se jela ještě za světla, i když posádky na chvostu už čekalo spíše šero. Na druhou část první etapy vyrážely posádky už se světelnými rampami, jelikož se na druhé průjezdy trojicí zkoušek v okolí Hustopečí vyráželo po deváté hodině večerní a cíl poslední zkoušky někteří protínali až kolem půlnoci.

Nejrychleji zvládl pátečních šestašedesát měřených kilometrů Jan Kopecký jedoucí se Škodou Fabia RS Rally2 v barvách domácího Agrotec Škoda Rally Teamu. Celý den mu zdárně sekundoval Václav Pech s letitým Ford Focus RS WRC '06. Pech tři rychlostní zkoušky z šesti vyhrál, na dvou ztratil do dvou desetin sekundy na kilometr. Na druhém průjezdu úsekem Martinice – Šitbořice ale přišla ztráta sekundy na každý kilometr a Pech po průjezdu předposledním úsekem musel vedoucí pozici přepustit Kopeckému. Ten shodně během pátku zvítězil na třech měřených úsecích z šesti.

“Jsme maximálně spokojení. Všechno fungovalo dobře, šotoliny se poměrně pročistily a přilnavost byla mnohem lepší než v prvním průjezdu. Krizovky jsme neměli. Musím poděkovat týmu i Honzovi za skvělou práci a fanouškům za podporu," shrnul v cíli prvního dne Jan Kopecký. Na jeho slova navázal Václav Pech: "Byla to hustopečská férovka jako loni."

Stejně jako v pátek, tak i v sobotu na posádky čeká trojice rychlostních zkoušek, které se pojedou hned dvakrát. Dopolední část etapy startuje měřeným úsekem Horní Bojanovice – Diváky, následuje Šitbořice - Diváky – Nikolčice a dopolední sobotní sekci uzavírá úsek Starovice. Tři zkoušky se ve stejném pořadí pojedou také odpoledne. Vítěz osmnáctého ročníku soutěže by měl být znám kolem druhé hodiny odpolední.

Ohodnoť článek

Foto Agrotec Petronas Rally Hustopeče

Štítky Hustopeče, rally, Agrotec Petronas Rally Hustopeče, motorsport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Po prvním dni hustopečské rally vede Kopecký před Pechem. V sobotu čeká posádky 80 měřených kilometrů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.