Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Série turnajů mladých tenisových nadějí Race to Wimbledon je ve své polovině

Seriál turnajů Race to Wimbledon 22 uzavřela první polovinu akcí pro mladé tenisty. I tentokrát organizátory ovlivnilo nepříznivé covidové klima, takže dokonce museli zrušit turnaj pro chlapce v kategorii B 12 a pro dívky v kategorii G 14. V rámci GHC Genetics tour pro dívky do 12 let se odehrál čtvrtý podnik v pořadí a to samé platí pro turnaje chlapců do 14 let spadající pod Total service tour. Zrušené akce se pořadatelé rozhodli pro nedostatek volných termínů již nenahrazovat a dotčené túry vyhodnotit po sedmi odehraných akcích.

Turnaj dívek G 12 vyhrála Diana Chrastilová, která ve finále zdolala Natálii Baarovou 6:4 a 6:1. Diana si v semifinále poradila s Viktorii Ulich 6:1 a 6:2 a v podstatě prošla celým turnajem bez zaváhání. To se nedá říci o druhém semifinále, kde Natálie Baarová udolala Satine Tofi až super tiebreaku, když první dva sety vyzněly 6:3 a 2:6 z pohledu vítězky. Satine si zklamání z prohry vynahradila ve finále deblů, kde společně s Dianou Chrastilovou nedaly šanci páru Sarah Mousa a Natálie Baarová a slavila vítězství po setech 6:0 a 6:4.

V kategorii chlapců B 14 po zásluze zvítězil Kristián Šimek, 14. nejlepší hráč českého žebříčku mladších žáků. V každém svém utkání nadělil svému soupeři kanára, až ve finále mu za stavu 0:5 vzdal utkání pro zranění ramene Vašek Severýn. Škoda jen, že si vítěz neuvědomil pravidla našeho projektu. Díky tomu, že neodehrál debla, nemohou mu být do klasifikace Total servis tour započteny body za vítězství a nezíská ani žetony pro losování v rámci Race to Wimbledon 22, kde lze vyhrát poukaz pro dvě osoby do letošního Wimbledonu.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Semifinálové zápasy byly snadnou kořistí finalistů, když Kristián porazil Tobiáše Brettla 6:3 a 6:0. Podobný průběh mělo i druhé semifinále, kde Severýn porazil svého tréninkového partnera Adama Horáka 6:1 a 6:4. Finále deblů vyhrál pravidelný účastník našich akcí Jára Přáda společně s Markem Vokrojem, když se v semifinále vypořádali s první nasazenou dvojicí domácích borců Severýn, Brettl 7:6, 2:6 a 1:0. Ve finále na vítěze nestačili Adam Horák s Dominikem Šmejcem z LTC Pardubice a podlehli 2:6 a 6:7.

V průběžném hodnocení po polovině soutěží je situace vyrovnaná a o vítězích nakonec mohou opravdu rozhodovat až poslední zápasy posledních turnajů. Například v Deloitte tour B 12 je na čele tabulky Šebek s 22 body a náskokem pouhých dvou bodů před pronásledovateli Kovářem, Turkem a Janouškem.

V kategorii G 12 dívek do 12 let hrané jako GHC Genetics tour je první Chrastilová s 30 body před dvojicí Kasperová, Mousa se ziskem 22 respektive 21 bodů. Za těmito slečnami jsou v závěsu patnáctibodové Suchánková a Foldová.

Total service tour má v čele Tomáše Fidlera s 30 body před Severýnem s 27 body a dvacetibodovým Kohlerem. Pětitisícovou odměnu by na čtvrté pozici získal Brettl s 18 body a na páté pozici je Přáda, který by ještě bral 3 tisíce korun.

Software One Tour vládne Isabella Dirlbeck se 40 body. Její pronásledovatelky se 17 či 15 body jsou konkrétně Wágnerová, Novotná, Plačková a Koutová.

V Com-Sys Trade tour dorostenců kraluje Šusta s 30 body před Ledvinou s 21 body a Růžkem s 20 bodíky. Za nimi se seřadila čtveřice patnácti až šestnáctibodových.

Mezi dorostenkami v Scan sercice tour vede Lucie Nouzová s 23 body. Tato kategorie je nejvyrovnanější a za Lucií se seřadila šestice dorostenek se 14 a 15 body. Všechny tabulky a žebříčky si můžete prohlédout v sekci Tours či Race to Wimbledon konta.

Do 13. ledna probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, finále, semifinále, Deloitte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série turnajů mladých tenisových nadějí Race to Wimbledon je ve své polovině  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.