Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kopecký zaútočí na Rallye Hustopeče na osmé vítězství, poprvé se jede s diváky

Automobilový jezdec Jan Kopecký bude na Rallye Hustopeče útočit na osmé vítězství, které by jej přiblížilo k zisku dalšího titulu. Po dvou odjetých závodech mistrovství České republiky má v čele průběžného pořadí seriálu náskok 15 bodů na Filipa Mareše, jenž byl na jihu Moravy nejrychlejší v minulém ročníku.

„Hustopeče mám moc rád. Oproti ostatním soutěžím u nás má výrazně jiný charakter. Jede se doslova na pětníku s minimem přejezdů, v krásném kraji plném vinic a šotolinových úseků. V červnu navíc bývá krásné počasí," uvedl Kopecký.

Sedminásobný český šampion vyhrál rallye v letech 2015 až 2018 čtyřikrát za sebou, před dvěma lety ve stejném termínu startoval v Italské rallye v mistrovství světa a jeho absence využil Mareš. Loni se soutěž kvůli pandemii koronaviru neuskutečnila.

„Rallye Hustopeče patří k mým oblíbeným soutěžím a už se nemůžeme dočkat startu. Velmi nás potěšilo, že se podaří soutěž uspořádat i za účasti diváků. Dočkali jsme se a kolem tratí i v servisní zóně bude opět po delší době ta správná atmosféra. Budeme se snažit, abychom se naším výkonem všem fanouškům za jejich trpělivé čekání co nejvíce odměnili," uvedl Mareš.

Průběžné pořadí Sonax MČR v rallye: 1. Kopecký 110, 2. Mareš 95, 3. Černý (všichni Škoda Fabia Rally2 Evo) 73, 4. Stříteský 62, 5. Jakeš 43, 6. Cvrček (všichni Škoda Fabia R5) 31.

Minulé dvě mistrovské soutěže se musely konat bez fanoušků u tratí i v servisních zónách, v Hustopečích je jejich přítomnost povolena, i když s omezením. V servisu může být maximálně 1000 diváků, kteří musí používat ochranu dýchacích cest a dodržovat minimálně dvoumetrovou vzdálenost. Na vyzvání pořadatele jsou navíc povinni podrobit se bezkontaktnímu měření teploty. Zakázána je konzumace jídla a nápojů.

„Konečně také pojedeme s diváky, moc se na ně těšíme kolem tratí i v servisu. Doufáme, že si souboje na trati pořádně užijí," uvedl Kopecký, pro kterého je rallye domácím závodem. V letošní sezoně totiž jezdí za tým Agrotec Škoda Rallye a jeho hlavní partner je i partnerem soutěže.

Vedle Kopeckého a Mareše patří mezi hlavní favority Václav Pech, který rallye v minulosti již třikrát vyhrál. Potvrdit medailové ambice z Rallye Šumava Klatovy se bude snažit Jan Černý a v popředí výsledkové listiny se chtějí držet i Dominik Stříteský, Miroslav Jakeš nebo Martin Vlček.

Rallye startuje v pátek odpoledne a první etapa skončí po čtyřech rychlostních zkouškách před 22. hodinou. V sobotu je na programu dalších šest erzet, cíl 16. ročníku hustopečské soutěže je naplánovaný na 17. hodinu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Agrotec rally Hustopeče

Štítky Sport, motorismus, rallye, ČR, Hustopeče, Jan Kopecký, Filip Mareš, soutěž, Česko, Morava, Jan M. Černý, Miroslav Jakeš, Dominik Stříteský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopecký zaútočí na Rallye Hustopeče na osmé vítězství, poprvé se jede s diváky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.