Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Adam Ondra ovládl Světový pohár, odveze si další zlato v boulderingu

Brněnský lezec Adam Ondra opět potvrdil své místo na mezinárodní boulderingové scéně a v disciplíně vybojoval další zlato. Prolomil pomyslnou hranici, když jako jediný za poslední čtyři roky vyhrál na Světovém poháru dva závody v boulderingu po sobě.

Rozhodujícímu klání v boulderingu na Světovém poháru v Salt Lake City včera předcházelo semifinále, do něhož Adam Ondra postoupil z druhého místa. Ještě téhož dnes se pak český olympionik předvedl i ve finále, ve kterém proti sobě stálo pět zástupců evropského kontinentu a jeden Japonec.

Dvě výhry po sobě

I přes velkou konkurenci dokázal Ondra jako jediný přelézt všechny čtyři finálové bouldery a po čtyřech letech se stal dalším lezcem, který na Světovém poháru vyhrál dva závody v boulderingu po sobě. Podle jeho slov mu k vítězství dopomohlo také štěstí. „V průběhu celého závodu byly bouldery dost technické, profily nebyly moc převislé a spíš než o síle nebo technice či mrštnosti to bylo o tom vymyslet co nejjednodušší možný způsob,” okomentoval Adam Ondra průběh finále.

Při soutěži si Ondra pochvaloval hlavně přátelskou atmosféru v izolaci a podporu třech tisíců diváků. „Myslím si, že jak na nás závodnících, tak na divácích bylo vidět, že nám je tento pocit jakýmsi způsobem vzácný a že jsme si to všichni užívali,” svěřil se olympionik, na kterého v Salt Lake City čeká příští týden další závod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lukáš Bíba

Štítky Adam Ondra, bouldering, světový pohár, výhra, zlatá medaile, Salt Lake City

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adam Ondra ovládl Světový pohár, odveze si další zlato v boulderingu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.