Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisté po čtyřsetové bitvě ovládli důležitý duel s Benátkami

V dohrávce 15. kola volejbalové UNIQA extraligy narazil osmý celek soutěže Volejbal Brno na svého lépe postaveného souseda v tabulce Benátky nad Jizerou. V případě výhry by se Brno bodově dotáhlo právě na sedmou příčku a získalo by kontakt s horní polovinou tabulky. Brno i přes ztrátu prvního setu ukázalo vzestupnou tendenci svých výkonů a zápas vyhrálo 3:1 na sety.

První set začali Brněnští nervózně, jako by měli stále v živé paměti listopadovou porážku 0:3 v Benátkách. Nevynucené chyby zapříčinily brzkou ztrátu 10:17. Brno ale neskládalo zbraně a díky zlepšenému útoku a ostrému servisu se dostalo na dostřel 16:18. Když však v koncovce domácím servis naopak selhal, slavili zisk první sady v poměru 22:25 Benátští.

Ve druhé sadě se jako první do výraznějšího vedení dostali domácí. Smrčinova série pěti podání v řadě jim zajistila náskok 10:6. Drobný náskok domácí neudrželi a do koncovky se šlo za vyrovnaného stavu 19:19. V té Brno vybojovalo dva setboly, přičemž využilo až druhý a sadu ovládlo nejtěsnějším rozdílem 25:23.

Třetí set byl od začátku velmi vyrovnaný. Oba týmy si byly vědomi jeho důležitosti a k vidění byl velmi kvalitní volejbal. Jako klíčové se ukázalo odtržení se Brna krátce před koncovkou na 21:18. Tento drobný náskok nakonec Volejbal Brno přetavil ve vítězství 25:21.

Brněnští byli ve čtvrtém setu nažhavení na vítězství a drželi Benátky pod tlakem. V této fázi zápasu Brno táhl pátý nejlépe bodující hráč extraligy Vlado Katona. Společně s v zápase výborně servírujícím Smrčinou drželi akcie domácích  na zisk čtvrtého setu velmi vysoko. Vše pro domácí dopadlo na výbornou a po jasném výsledku čtvrtého setu 25:18 slavilo Brno vítězství 3:1 a bralo tak všechny 3 body.

Utkání krátce zhodnotil domácí kouč Martin Gerža: "Určitě jsme splnili cíl, který jsme si dali. Rozhodla naše agresivita, byli jsme odvážnější a po zásluze zvítězili."

Volejbal Brno a.s. - VK Karbo Benátky nad Jizerou 3:1 (22:25, 25:23, 25:21, 25:18)

Tabulka UNIQA extraligy

Štítky volejbal, uniqa extraliga, brno, Benátky, Volejbal Brno, Benátky nad Jizerou, Česká volejbalová extraliga mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté po čtyřsetové bitvě ovládli důležitý duel s Benátkami  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.