Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbal: Brno na úvod extraligy padlo s Ústím

V úvodním kole volejbalové UNIQA extraligy přivítalo Brno soupeře z Ústí nad Labem. Brněnští před sezonou vyhlásili jasný cíl: postup do semifinále play of. Tento cíl jim má pomoci dosáhnout největší posila Brna, čtyřnásobný mistr ČR - nahrávač Michal Sládeček. První zápas sezony jim však nevyšel, když po dramatické pětisetové bitvě podlehli Ústí 2:3.

První set ovládlo Brno. Ústí se vůbec nedařil servis a Brno toho dokázalo využít. Komplikace přišly jen za stavu 22:14, kdy Brno kazilo jeden příjem za druhým a Ústí šňůrou sedmi bodů dotáhlo až na 22:21. Koncovka ale tolik dramatická nebyla. Hostující Bartůněk totiž zkaženým servisem za stavu 23:22 nabídl Brnu setbol, který využil smečí ze zadní pozice domácí kapitán Katona.

Druhý set nabídl vyrovnanější volejbal a nikdo se ne a ne utrhnout do výraznějšího vedení. V setu se šlo opravdu bod po bodu a Ústí jakoby se po předešlém prohraném setu dostalo do extraligového tempa. V koncovce domácí Smrčina smečí snižoval na 22:23, jeho následné ostré podání navíc zužitkoval Rychetský - 23:23. Setbol následně vybojovalo Ústí a ihned ho využilo k srovnání na 1:1.

Vyrovnaný stav ve třetím setu nalomilo až Brno náskokem 14:10, od té doby tento rozdíl přibližně drželo. Koncovka opět drama nepřinesla, Brno vedlo už 23:19, poté 24:20 a set už při čtyřech setbolech zdárně dovedlo do konce.

Začátek čtvrté sady Brno nezachytilo a brzy prohrávalo 4:10, poté dokonce již 6:14. Domácí sice zmírnili náskok na 18:21 a set zdramatizovali, pořád to ale bylo málo. Ústí větší komplikace nepřipustilo a dovedlo zápas do zkráceného pátého setu.

V rozhodující páté sadě se Ústí dostalo brzy do trháku. Výraznější odstup zařídil pro hosty třemi body ze smečí Jakub Kraus - 5:9 z pohledu Brna. Domácí byli v křeči a nedařilo se jim takřka nic. Když posila Brna Sládeček v tie-breaku zkazila již páté podání v zápase, bylo to už 7:12 a Ústí kráčelo za vítězstvím. Smrčina však na servisu stáhl na 12:13, v následné velmi dlouhé výměně Brno srovnalo na 13:13. První mečbol zápasu vybojovalo opět po krásně výměně z obou stran Ústí. Katona ovšem opět vyrovnal - 14:14. Když ale mladík Rychetský chyboval na servisu a daroval tím Ústí druhý mečbol, Hynš jím tentokráte nepohrdl a Ústí tak překvapivě veze z Brna cennou výhru.

Volejbal Brno - SK Volejbal Ústí nad Labem 2:3 (25:22, 23:25, 25:20, 19:25, 14:16)

Diváci: 300

Štítky volejbal, brno, uniqa extraliga, Ústí nad Labem, Volejbal Brno, Michal Sládeček, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, SK Volejbal Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbal: Brno na úvod extraligy padlo s Ústím  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.