Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Reprezentace kadetek má na dosah postup na ME

Volejbalová kvalifikace Mistrovství Evropy kadetů a kadetek probíhá v těchto dnech v Brně, kde má v obou kategoriích zastoupení i Česká republika. Za český národní volejbalový tým nastupují i talenty z jihomoravské metropole a zatímco dívky jsou po třech duelech stoprocentní, chlapci ani v jednom ze dvou duelů nezvítězili.

Reprezentace kadetů

Jak jsme vás již informovali, čeští reprezentanti nezvládli úvodní duel s Francií v poměru 0:3 a na vítězství nedosáhli i v souboji s Běloruskem, čemuž nezabránil ani Brňák Adam Rychecký.

Česká republika – Bělorusko 2:3 (-9,20,21,-16,-7)

Český národní tým se bohužel na začátku zápasu nenacházel v ideálním rozpoložení a prohrál úvodní sadu propastným rozdílem 25:9. Výsledek ale Čechy nakopl k zlepšenému výkonu, který přinesl vítězství ve druhém a třetím setu.

Čtvrtá sada byla klíčová pro celé utkání, v té se bohužel český národní tým nevyvaroval školáckých chyb, které v konečném účtování rozhodly. Tiebreak byl vyrovnaný pouze do stavu 5:5, pak už bylo na hřišti pouze družstvo Běloruska, které zvítězilo i ve svém druhém utkání na turnaji.

Češi si další porážkou značně zkomplikovali cestu na evropský šampionát, kam postupuje přímo pouze vítěz a nejlepší druhý tým z pěti kvalifikačních skupin. Český tým má v tabulce po dvou utkáních jeden bod a to jej ještě čeká souboj se suverénními Italy.

Reprezentace kadetek

Děvčata na rozdíl od chlapců svůj úvodní zápas s Portugalskem vyhrála 3:0 a stejným poměrem zvládly naše hráčky také souboj s Maďarkami. A i na dalším jednoznačném vítězství proti Litvě se podílelo brněnské kvarteto Anna Suchá, Kateřina Slámová, Eva Hudylivová a Marie Kůrková.

Česká republika – Maďarsko 3:0 (13, 15, 30)

Češky byly první dva sety jednoznačně lepší. Prosazovaly se jak precizní hrou v útoku a dobrým podáním, tak i obětavou obranou na síti a v poli. Ve třetím setu děvčata polevila a dala Maďarkám šanci na zvrat. V nervy drásající koncovce se ale nakonec radovaly české hráčky.

Česká republika - Litva 3:0 (14, 9, 21)

I v tomto duelu potvrzovaly Česky roli favoritek a zcela pohodlně získaly první dvě sady. Třetí set už takovou jednoznačnou záležitostí nebyl, přesto se na jeho konci radovala znovu naše děvčata, která se skórem 9:0 a devíti body vládnou své skupině.

Na závěr čeká český národní tým pikantní duel s Němkami, které mají na svém kontě po dvou zápasech šest bodů a skóre 6:0. Bitva se odehraje zítra od 17:30 hodin.

Štítky kadeti, kadetky, česká reprezentace, Brno, kvalifikace ME, volejbal, reprezentace, Česko, mistrovství Evropy, Bělorusko, národní tým, Litva, Francie, Julie Kůrková, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reprezentace kadetek má na dosah postup na ME  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.