Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnské volejbalistky doma poprvé v sezóně prohrály s Libercem

Nejlepší extraligová šestka ženských týmů v sobotu naskočila do úvodního kola nadstavby. Královo Pole doma přivítalo Liberec, a i když se po prvním setu zdálo, že utkání bude jasnou brněnskou záležitostí, výsledek zápasu nakonec dopadl přesně naopak. Liberci se tak po výhře 1:3 na sety podařilo Královo Pole poprvé v této sezóně porazit.

„Mrzí mě, že jsme nepotvrdili náskok ze základní části – boj o třetí místo je sice na začátku, ale srovnal se, a to je chyba. Soupeře jsme výborně rozebrali a připravili jsme se, ale po prvním tlaku na začátku druhého setu jsme ztratili energii, důraz a emoce – a to byla příčina naší prohry. Liberec jsme tím vrátili do jejich tempa a následně byl lepší. Náš tým jsme se výměnami snažili oživit, ale bylo to málo. Nadstavba začala a v následujícím zápase v Ostravě je potřeba udělat maximum pro vítězství a udržení pozice,“ uvedl po zápase Marek Rojko.

„Škoda, že jsme po velmi dobrém prvním setu takhle nepokračovaly i dál. V každém zápase je to z naší strany stejné, ve chvíli, kdy nás soupeř zatlačí se lekneme, přestaneme hrát a začneme dělat chyby, které pokaždé opakujeme. Je na čase se z toho poučit a v dalších utkáních se těchto chyb vyvarovat,“ dodala kapitánka Ivana Zburová.

V prvním setu vycházelo domácím úplně všechno a rychle se ujaly vedení 12:2. Kapitánka Ivana Zburová se blýskla krásnými dvěma bloky a smečařky spolehlivě útočily. Liberec se nezmohl na odpověď a výsledkem byl zisk setu pro Brno vysokým rozdílem 25:9.

V druhé sadě se hostující vrátily do základní sestavy s plným sebevědomím. Královo Pole naopak postupně srážela nepozornost a nedůslednost, což se po lehce vyhraném setu stává. Dukla se chytla útočně a přitvrdila na podání. Domácím naopak útok nešel, a sada proto vyzněla pro Liberec 21:25.

Třetí i čtvrté dějství se neslo v podobném duchu. Královo Pole ze začátku našlo sílu a vytvořilo si náskok, ale trpělivě hrající Dukla se pomalu přibližovala a výbornou hrou v poli a agresivitou v zakončení pokaždé kolem druhého technického time outu domácí přehrála. Ve čtvrté sadě o 7 bodů a v posledním setu poměrem 19:25.

KP Brno-VK DUKLA Liberec 1:3 (25:9, 21:25, 18:25, 19:25)

 

Autoři | Foto Ondra Driml

Štítky volejbal, KP Brno, Liberec, prohra, Královo Pole, Ivana Zburová, Marek Rojko, Dukla Liberec, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky doma poprvé v sezóně prohrály s Libercem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.