Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalistky Králova Pole budou bojovat o bronzové medaile

Semifinálová série mezi KP Brno a Prostějovem je u konce. I třetí zápas v řadě vyhrály prostějovské hráčky a postupují tak do boje o nejcennější kov. Pro Královo Pole ale sezóna nekončí - brněnské volejbalistky ji naopak budou chtít ozdobit bronzovou medailí. O třetí místo se utkají s lepším z dvojice Olomouc - Ostrava.

„Moje snaha přesvědčit po čtvrtfinále družstvo, že na Prostějov můžeme v některých věcech mít, bohužel nevyšla, tým tomu neuvěřil. Prostějov dnes nastoupil naprosto připravený a koncentrovaný, oproti předchozím dvěma zápasům zlepšil servis a potrestal každou naši chybu. Ten rozdíl byl dnes obrovský a já gratuluji Prostějovu k vítězství. Chci, aby po dnešku družstvo pochopilo, že tohle není cesta, která vede k medaili,“ řekl po utkání Marek Rojko.

První sadu držely ve svých rukou po celou dobu jednoznačně hostující Agelky. Do setu vlétly rychlým vedením 0:6 a Královu Poli nedovolily náskok stáhnout. Prostějov tak sadu ovládl poměrem 13:25 - bodově se v jeho dresu dařilo hlavně H. Lopez Rodriguez (10).

Ve druhém dějství to bylo naopak Brno, které začalo důrazněji (5:2) a ještě do stavu 13:9 vedlo. Pak ovšem nastoupila na podání hostující Nina Herelová a byla z toho 6ti bodová šňůra ve prospěch prostějovských volejbalistek (13:15). Brno drželo krok do stavu 16:16, Prostějov už poté ale nepustil ani jeden bod a uhrál set 16:25.

Třetí sada už žádné drama ani zvrat nenabídla - hostující hráčky se ujaly vedení 5:11 a náskok postupně jen navyšovaly (7:18). Po zisku třetího setu poměrem 9:25 se tak Prostějov radoval v Brně z postupu do finále.

KP Brno - VK Agel Prostějov 0:3 (13:25, 16:25, 9:25)

Barbora Mertová

 

Štítky volejbalista, Prostějov, VK Královo Pole, Královo Pole, bronzová medaile, Ostrava, Olomouc, Brno, Marek Rojko, VK AGEL Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky Králova Pole budou bojovat o bronzové medaile  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.