Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisté Brna porazili Liberec 3:1 a vyrovnali finále na 2:2

Volejbalisté Brna vyhráli i druhý domácí duel s Libercem ve finále extraligy a vyrovnali stav série na 2:2. Po čtvrtečním třísetovém triumfu dnes Brňané zvítězili 3:1 po setech 25:16, 25:22, 14:25, 25:23. Den starý divácký rekord (4016) nepadl, do hlediště tentokrát přišlo 3824 fanoušků, v Brně se ale určitě ještě jednou bude hrát.

Nejprve je v neděli 1. května od 14:10 v Liberci na programu pátý zápas, do moravské metropole se série vrátí ve středu 4. května.

"Očekávali jsme, že dnešní zápas bude těžší, protože Liberec se aklimatizoval na halu. Po prohraném třetím setu jsme si řekli, že nemáme co ztratit. Hráli jsme na hranici rizika. Hlavně jsme utkání zlomili díky divákům, kteří nám hodně pomohli," řekl trenér Brna Ondřej Marek. "Pokud by se nám podařilo vyhrát nyní v Liberci, tak můžeme myslet na titul," uvedl ruský univerzál v brněnském týmu Sergej Andrianov.

Kouč Liberce Michal Nekola zařadil poprvé v sérii hned od začátku zápasu do základní sestavy oporu Adriana Patuchu. Úvodní set měl vyrovnaný průběh jen v první polovině do stavu 12:12. Brňané pak získali šňůrou čtyř bodů náskok, který důrazem v útoku a jistější obranou postupně zvyšovali. Dukla zápolila s přesností útoku a v prvním dějství uhrála pouze 16 bodů.

V útočné hře pokračovali domácí volejbalisté i ve druhém setu. Většinu útočných akcí vedla Dukla přes Patuchu, který se ale nedokázal dostat přes brněnské blokaře. Trenér Nekola za stavu 4:7 nasadil do hry Vencovského, jenž úspěšně zastoupil Patuchu v prvních dvou zápasech. Tento tah ale efekt nepřinesl. Domácí získali slibný náskok do koncovky (20:13), soupeř ještě po dělových podáních Kriška výsledek zkorigoval, ale v bouřlivé kulise už domácí druhý set uhráli.

Z útlumu probral Liberec hned v úvodu třetího dějství Patucha. Tvrdým podáním pomohl k zisku pětibodového náskoku a z výkonu Brňanů se vytratila jistota i důraz. Domácí nedokázali najít vhodnou protizbraň na ubránění libereckých smečařů a uhráli pouhých 14 bodů.

Bitva gradovala ve čtvrtém setu. V brněnskému týmu se v útoku prosazovali po Haníkových akcích Andrianov a Hrazdira, kteří si dohromady připsali 42 z celkových 67 bodů Brna. Na bloku vynikali Klapal s Pražákem. Dukla těžila v útoku vedle Patuchy také z důrazu Kriška, Správky a Staňka. Souboj dospěl do vyrovnané koncovky, kterou rozhodl hned prvním proměněným mečbolem přímo z podání Hrazdira.

"Po vyhraném třetím setu jsme se konečně dostali do zápasu. Chyběl nám kousek, abychom vybojovali tie-break. A to už by bylo těžké odhadnout, jak by zápas dopadl. Každopádně jsme se výkonem v posledních dvou setech přesvědčili, že bude Brno i v jeho domácím prostředí hratelné," řekl kapitán libereckého týmu Aleš Správka.

Také trenér Nekola vyzdvihl, jak se jeho tým dokázal vrátit do zápasu. "Po prvních hladce prohraných setech jsme se zvedli ze dna. Zlepšili jsme servis a byli lepší v útoku. Ve čtvrtém už to byla bitva o každý bod. Brno bylo lepší v dohrávání vysokých balonů," řekl Nekola. "V Liberci začínáme v neděli od nuly. Musíme využít domácí prostředí. Zřejmě kdo prohraje doma, tak prohraje celou sérii," dodal.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, Liberec, volejbalista, finále, Michal Nekola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Brna porazili Liberec 3:1 a vyrovnali finále na 2:2  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.