Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno čeká svátek plážového volejbalu. U přehrady vypukne prestižní turnaj

Velký sportovní svátek vyhlíží fanoušci míčových her. Na Sokolském koupališti u Brněnské přehrady rozehrají hráči mezinárodní turnaj Brno Beach Pro. Hlavními ozdobami akce je český pár Barbora Hermanová a Marie-Sára Štochlová, které pomýšlí na vítězství i na olympiádu v Paříži.

Souboje na písčitých kurtech takzvaného Sokoláku začaly ve čtvrtek kvalifikačními kláními. Hlavní část programu ale vypukne v pátek. Největší pozornost fanoušků poutá poutá český pár Hermanová Štochlová, jež jsou turnajovými jedničkami a touží po bodech do žebříčku, které by je přiblížily vysněné olympiádě. Představí se také mužský pár Jan Dumek a Jiří Sedlák. Vedle nové spoluhráčky se objeví také známá Markéta Nausch Sluková.

„Rok před olympijskými hrami v Paříži je pro českou beachvolejbalovou špičku tento turnaj ideální příležitostí pro zisk kvalitního bodového přídělu do světového žebříčku. Díky tomu budou mít čeští beachvolejbalisté lepší výchozí pozici pro nasazování do ostatních turnajů světové tour, včetně akcí vyšších kategorií Challenge nebo Elite 16,“ popsal předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta

Divácky nejatraktivnější bitvy jsou na programu o víkendu, kdy se hrají vyřazovací boje. Medailové zápasy uvidí návštěvníci v neděli, což můžou spojit i s výletem po vodním díle na řece Svratce.

„S platnou vstupenkou na daný hrací den turnaje bude možné jet zdarma naší lodí a využít ji jako přívoz, či si plavbou po přehradě zkrátit čekání na oblíbené hráče,“ dodal Jan Seitl, dopravní ředitel Dopravního podniku města Brna.

Ohodnoť článek

Foto Matouš Müller, Brno Beach Pro

Štítky Brno, Volejbal, Beach, Přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno čeká svátek plážového volejbalu. U přehrady vypukne prestižní turnaj  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.