Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volejbalistky KP Brno zvládly drama s Olomoucí a po dvanácti letech si zahrají o titul

Volejbalistky brněnského Králova Pole jsou ve finále volejbalové extraligy. Brňanky dnes na domácí palubovce udolaly soupeřky z Olomouce. O vítězství rozhodly v pátém setu. Celkem ovládlo semifinálovou sérii poměrem 3:2 na zápasy.

Brněnské hráčky v zápase neustále dotahovaly. Teprve v posledním pátém dějství zvrátily utkání na svou stranu a po dvanácti letech si zahrají o titul volejbalové extraligy. 

Soupeřem KP bude znovu tým z Hané. Tentokrát narazí Brňanky na Prostějov, který si ve druhé semifinálové sérii překvapivě poradil s úřadujícími šampionkami z Liberce. Právě s Prostějovem odehrálo Brno poslední finálovou sérii. Na tým ze střední Moravy ale tehdy tým z Králova Pole nestačil. 

I v případě finálového neúspěchu se už nyní jedná pro svěřence Richarda Wiesnera o historicky nejpodařenější sezony za poslední roky. Královopolské hráčky letos po šestnácti letech získaly také titul z české poháru a nyní mají jistou minimálně stříbrnou medaili. 

KP Brno : Olomouc
3:2 (16–25, 25–19, 18–25, 25: 14, 15: 11)

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KP Brno

Štítky Brno, Volejbal, Extraliga, KP, Olomouc, VK Královo Pole, Česká volejbalová extraliga mužů, volejbalista, VK AGEL Prostějov, Volejbal Brno, Richard Wiesner, Liberec, Haná, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalistky KP Brno zvládly drama s Olomoucí a po dvanácti letech si zahrají o titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.