Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bronzové Žábiny

Když si Žabiny na začátku sezóny stanovovaly své cíle, jedním z nich samozřejmě byla i medaile. Byl to poměrně vysoký nárok s tak mladým a ryze českým týmem, ale v tomto klubu jsou zvyklí klást si ty nejvyšší možné cíle. 

Play-off je vyvrcholením celé sezóny. Jedná se o nejdůležitější, a tedy i nejzajímavější část basketbalového roku. Žabinám se v základní části podařilo vybojovat 3. místo, a tak do play-off vkročily z výhodného postavení. Do čtvrtfinále jim dle umístění vyšla SBŠ Ostrava, která se do této fáze ligy dostala historicky poprvé. Nikoho tak asi nepřekvapí, že tuto sérii stihl brněnský klub ukončit v nejkratším možném čase, a tedy třemi po sobě jdoucími výhrami.

Do semifinále je čekal mnohem silnější a v play-off stylu zkušenější soupeř Sokol Hradec Králové. V každém ze semifinálového utkání Žabiny bojovaly, co jim síly stačily. Bohužel to však na hradecké lvice nestačilo a ty je v sérii porazily 3:1 a poslaly je do boje o 3. místo, zatímco samy pokračovaly do velkého finále. 

V boji o bronzovou medaili se Žabiny střetly s brněnským rivalem KP Brno. Bylo tedy jasné, že bronz v Brně zůstane, na počátku však nejisté, zda ji na krku bude nosit žabovřeský nebo královopolský tým. V prvním utkání této série Žabovřesky zlomily kletbu, kdy se v předešlých devíti vzájemných soubojích vždy z výhry radoval hostující celek. Nebyl to nijak jednoduchý boj, ale KP se jim nakonec podařilo porazit 3:0. Po celou dobu si Žabiny i v takto vyrovnaných utkání dokázaly udržet bojovnost a v koncovce zvítězit.

I přesto, jakým nejistým způsobem sezóna probíhala, přes různé překážky a restrikce na sobě tento tým nepřestal pracovat. Někdy jim to šlo více a někdy zase méně. Jejich odhodlání však s každým utkáním rostlo a oni tak věděli, že jedině těmito malými kroky se můžou dostat až k samotnému cíli. I přesto, že v určitých chvílích jejich vyhlídky nebyly nejlepší a rozhodně nebyli ve všech utkáních papírovými favority, stojí zde s bronzovou medailí na krku a jsou ohromně pyšní na to, co společnými silami dokázali. Ptáte se, jak je to vůbec možné? Je to poměrně jednoduché spojení dvou faktorů: týmového ducha a obrovské dávky odhodlání.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Žabiny, basketbal, Brno, Ženy, Žabovřesky, bronzová medaile, SBŠ Ostrava, VK Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Igor Tesařík

Gratulace Žabinám!! Jsem rád, že se tak mladý tým dostal k pozici na bedně a věřím, že půjde postupně ještě výš...

Sobota, 17. dubna 2021, 08:10Odpovědět

Bronzové Žábiny  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.