Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zábranský: Prodej extraligy? To už by muselo selhat vše!

Majitel hokejové Komety Brno Libor Zábranský se minulý týden na svém facebokovém profilu pustil do série příspěvků, které zodpovídají dotazy fanoušků k současné situaci v klubu. Kromě velmi živě diskutovaného prodeje klubu se vyjádřil například i k cenám vstupného na příští sezonu, pronájmu haly i napadení fanoušků Litvínova po předposledním domácím zápase základní časti.

O prodeji klubu se zatím nejednalo

Ve svém sobotním příspěvku osvětloval Zábranský téma prodeje klubu. Jasně tam deklaroval, že k prodeji, ani k jednáním o prodeji zatím nedošlo. Skloňováno v této souvislosti bylo mimo jiné i jméno Aloise Hadamczika, který se údajně měl stát nejen vlastníkem Komety, ale i trenérem A týmu v příští sezoně. Zábranský však takováto budoucí jednání nevyloučil. "Nejednám s nikým o prodeji klubu a ani o části akcií společnosti. To ale neznamená, že v budoucím čase se něco takového nestane. Už několik let říkám, že jsem na tomhle postu v Kometě dlouho a že na 'majitelství' nelpím," napsal Zábranský.

Majitel Komety zároveň připomněl, že ji považuje za neodmyslitelnou součást Brna a případná změna majitele by ji mohla posunout dál. "Nové tváře a nové myšlení můžou Kometu posunout zase kousek dál. Je to normální ve všech firmách. Proč by to nemělo platit i u firmy hokejové? Kometa tady byla přede mnou a bude i po mně. Já mám akorát tu čest, být teď v čele klubu a Kometu vést," sdělil Zábranský.

Ceny vstupného zatím stanoveny nejsou. Extraligová licence se neprodá

V dalším příspěvku z pondělí Zábranský uvedl, že momentálně probíhají intenzivní jednání o prodloužení nájemní smlouvy s halou. To, že nová nájemní smlouva zatím není, pozdrží i prodej permanentek na další sezonu. "Vedení Komety nemůže povolit prodej permanentek na místa, na která nemá klub smluvní nárok. Myslím, že to je víc než logické. Takže bohužel prodej permanentek bude možný teprve až po dořešení smluvních vztahů," vysvětlil majitel.

Zábranský také přiznal, že vzhledem k ukončení spolupráce s firmou Kajot, přijde Kometa o velkou část financí. Rozhodně ale nechce finanční problémy řešit zdražováním vstupného na play off. "Nikdo z vedení klubu nechce přenést stávající problémy na skvělé fanoušky Komety. Byli bychom rádi, kdybychom si play off všichni společně užívali," napsal Zábranský.

ČTĚTE VÍCE: Kajot končí s podporou Komety. Přejmenuje se hala zpátky na Rondo?

Na přetřes se dokonce dostala otázka prodeje extraligové licence. "Prodat to hokejově nejcennější co jižní Morava, Brno mají? Tedy extraligovou licenci podstoupit jinam? Tak to si asi neumím moc představit. To by zjevně musely selhat veškeré komunikační schopnosti všech," rázně zamítl tyto spekulace Zábranský.

K incidentu, při kterém došlo k napadení německy mluvících fanoušků Litvínova, těžko hledal Zábranský slova k vyjádření. "Nevím, jak takový hnus a zbabělost okomentovat. Já mohu akorát vyjádřit svůj odpor a nesouhlas s takovým jednáním. Myslím si, že jde o selhání jednotlivců, ne skupin, nebo sdružení fanoušků obou klubů," uzavřel Zábranský.

ČTĚTE VÍCE: Fanoušky Litvínova v Brně okradli, náhradu chtějí po Kometě.

Štítky Libor Zábranský, HC Kometa, Brno, hokej, extraliga, finance, komunikace, zprávy, Litvínov, HC Kometa Brno, licence, Alois Hadamczik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábranský: Prodej extraligy? To už by muselo selhat vše!  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.