Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Sparta se po vítězství v Brně 8:2 vyhoupla na druhé místo

Hokejisté Sparty Praha zvítězili ve 32. kole extraligy v Brně nad domácí Kometou vysoko 8:2. Po klopýtnutí Litvínova v Hradci Králové se Pražané dostali na druhé místo v tabulce.

Brňané stačili pouze dvěma góly v přesilovkách ve druhé třetině na chvíli srovnat skóre. Sparta o své druhé výhře v hale Rondo rozhodla ve třetí třetině, ve které pětkrát skórovala.

Oba celky vsadily hned v úvodu zápasu na otevřenou útočnou partii, v rychlém hokeji si počínala v koncovce aktivněji Sparta. Většinu střeleckých pokusů od modré čáry stačili v úvodní třetině blokovat domácí zadáci. Zbytek pochytal brankář Falter, který ale při přesilovce Sparty nestačil v 19. minutě reagovat na střelu obránce Barinky.

"Měl jsem zakrytý výhled, puk jsem neviděl. Navzdory porážce jsme nehráli špatně. V hokeji rozhodují maličkosti. Ty využila Sparta. Před dvěma dny v Litvínově jsme měli štěstí, dnes nás bohužel minulo. Musíme na vysokou prohru rychle zapomenout," řekl po utkání brankář Martin Falter.

Sparta přidala ve 25. minutě s dávkou štěstí druhý gól, když odraženou střelu Rolinka od zadního mantinelu si Falter srazil do branky. Kometa po inkasovaném gólu zvýšila bojovnost a důraz v osobních soubojích. Nervozita vyvrcholila v boxerskou vložku mezi domácím Káňou a Buchtelem. Brňané využili dvě přesilovky a po brankách obránců Kempného a Ptáčka, jehož střelu si srazil do vlastní sítě Klimek, srovnali skóre.

"Po dvou poměrně laciných gólech jsme začali více bojovat. Hodně nám pomohly k vyrovnání právě přesilovky, kdy jsme mohli hodně střílet od modré čáry. Škoda, že jsme rychle inkasovali třetí branku," poznamenal obránce Komety Michal Kempný.

Brňané se po vyrovnání nechali strhnout útočným hokejem, na což doplatili. Z rychlého brejku po Pechově přesné přihrávce vrátil ve 35. minutě Spartě jednobrankový náskok Rolinek.

"To už je naše tradice, že zbytečně ztratíme dvoubrankový náskok. Rychlá třetí branka byla z mého pohledu velice důležitá pro další vývoj utkání. Soupeře jsme po ní opět dostali pod psychický tlak," poznamenal asistent trenéra Sparty Moták.

Pražané v závěrečné třetině místo bránění náskoku dali přednost nátlakové hře, kterou přinutili soupeře k hrubým chybám. Po brankách Formana, Saboliče a Cingela za pouhých 117 sekund dostal zápas jednoznačný charakter.

"Nechali jsme se po našich zbytečných chybách zbytečně zaskočit. Sparta získala čtyřbrankový náskok a ten se už v takovém duelu dá jen těžko otočit," posteskl si kapitán Brňanů Leoš Čermák. 

Zdecimovaná Kometa inkasovala další góly z hole Cingela a Pecha, který se prosadil dokonce při přesilovce domácích. Brno si tak připsalo ve vzájemných duelech se Spartou na domácím ledě po předcházející prohře 1:8 další debakl.

Zdroj: ČTK
Foto: HC Kometa Brno

Štítky Sport, hoke, extraliga, 32. kolo, Brno, Sparta, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, HC Verva Litvínov, FC Hradec Králové, Martin Falter, hokej, HC Kometa Brno, Michal Kempný, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta se po vítězství v Brně 8:2 vyhoupla na druhé místo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.