Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Plzeň otočila duel v Brně a i díky dvěma gólům Pletky vyhrála 4:1

Hokejisté Komety Brno prohráli v 7. kole extraligy na domácím ledě s Plzní 1:4. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž sice šli Brňané do vedení, ale Plzeň hlavně zásluhou první útočné řady Martina Straky výsledek rychle obrátila.

Dvěma góly a jednou asistencí se v dresu vítězů blýskl útočník Václav Pletka. Brňané prohráli podruhé na vlastním ledě a po čtyřech zápasech vyšli bodově neprázdno.

Důrazněji hrající Plzeň svého protivníka hned od úvodních minut trápila důrazem v osobních soubojích, dravostí i agresivitou. Hned po ztrátě kotouče napadala protivníka, jež zápolil se založením útočné akce. I když měla Plzeň tlak, střelecky se však proti pozornému Trvajovi neprosadila. Brňané se jen pomalu dostávali do tempa, chyběla jim větší rychlost i přesnější kombinační souhra. Pokud se dostali do koncovky, vedli si stejně jako jejich soupeř a brankáře Machovského ničím nepřekvapili.

Po bezbrankové úvodní třetině dopomohla Kometě k otevření skóre hned v úvodu druhé třetiny přesilovka. Střelu obránce Jana Hanzlíka stačil plzeňský brankář pouze tečovat a kotouč přes něj přeletěl do sítě.

Aktivní Plzeň na náskok soupeře rychle zareagovala a po dvou chybách domácích zadáků otočila dvěma góly během jediné minuty výsledek. Nejdříve obránci Komety nechali volný prostor najíždějícímu Martinu Strakovi, který vyrovnal. Vzápětí po špatné rozehrávce Novotný místo přihrávky spoluhráči přesnou ranou do horního růžku zaskočil Trvaje.

Brňané sice dřeli, hráli však hodně křečovitě. Z brejků se dostávali do šancí, v koncovce jim ale chyběla přesnost. Před druhou přestávkou zaútočil z levé strany Pletka a jeho střela proklouzla Trvajovi mezi chrániči do sítě. 

Brňanům se nepodařilo v poslední části zopakovat zvrat, který se jim podařil třemi góly v pátečním duelu ve Zlíně. Důrazně hrající Plzeň naopak zúročila svůj tlak a Pletka přidal čtvrtý gól. Nalomená Kometa nevyužila ke korekci výsledku ani téměř minutovou přesilovku pět na tři.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, Kometa, Brno, Plzeň, FC Viktoria Plzeň, Václav Pletka, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Martin Straka, FC Fastav Zlín, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň otočila duel v Brně a i díky dvěma gólům Pletky vyhrála 4:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.