Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým kapitánem Komety je Leoš Čermák

A je jasno. Ještě před pátečním dopoledním tréninkem hokejisté extraligové Komety netušili, kdo je v sezóně 2013/2014 povede na ledě jako lídr, s céčkem na hrudi. Ti z vás, kteří si tipovali, že to bude zkušený útočník Leoš Čermák, nemýlili se. Jeho jméno hlavní trenér Vladimír Kýhos oznámil všem spoluhráčům v kabině prvního týmu krátce po konci tréninku.

Leoš Čermák je ve svých pětatřiceti letech jedním z nejzkušenějších hráčů Komety. Většinu své hokejové kariéry strávil v české extralize, ale své hokejové umění předvedl například i v ruské KHL. Bývalý reprezentant naší reprezentace získal v extralize dvě stříbra, přičemž druhé bylo už v brněnské Kometě, kam přišel třebíčský rodák v květnu roku 2011. V předešlých dvou sezónách odehrál za Kometu včetně nadstavbové části celkem 126 utkání s bilancí 34 branek a 45 asistencí (79 bodů). V obou sezónách nosil na dresu písmeno A, symbolizující asistenta kapitána týmu.

Stejnou funkci zastával v týmu i obránce Tomáš Žižka. Muž, jenž v extralize posbíral přes 700 utkání, načne v Kometě svoji třetí sezónu a opět bude mít písmeno „A“ na dresu. Na beka je i hodně produktivní, rád podpoří útočnou akci, aby tým vytvořil přečíslení. Ve 128 zápasech zaznamenal 45 kanadských bodů.

Naopak poprvé se bude áčkem na dresu pyšnit útočník Jan Hruška. Brněnský rodák se vrátil před minulou sezónou a hned se stal nejproduktivnějším hráčem Komety. Šikovný technik vloni pomáhal ofenzivě 46 kanadskými body.

Tisková zpráva

Štítky Kometa Brno, hokej, kapitán, Leoš Čermák, HC Kometa Brno, Vladimír Kýhos, Extraliga ledního hokeje, Kontinentální hokejová liga, Tomáš Žižka, Jan Hruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým kapitánem Komety je Leoš Čermák  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.