Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Krutým gólem v závěru Kometa ztratila další zápas

Hokejisté Plzně zvítězili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy v Brně nad domácí Kometou 2:1. Ve vyrovnané bitvě rozhodl o výsledku 53 sekund před koncem útočník Tomáš Vlasák. Plzeň, která obhajuje titul, vede v sérii 2:1. Čtvrtý zápas je na programu v neděli opět v Brně, úvodní buly padne v 16:40.

Brno se představilo ve stejné sestavě jako v posledním duelu v Plzni, hostující kouč Razým při absenci Tomáše Sýkory pozměnil druhou a čtvrtou útočnou řadu. Kromě bojovnosti se oba soupeři zaměřili na pozorné bránění středního pásma. K vedení pomohla Plzni v 15. minutě hned první přesilovka. Po akci Lva a Kratěny se ocitl zcela volný před brankou Kašpařík, který překonal gólmana Čiliaka.

Kometa po inkasovaném gólu přidala na důrazu a za pouhých 76 sekund rovněž při přesilovce vyrovnala. Tvrdou střelu obránce Kováčika od modré čáry tečoval Pivko a na změnu směru kotouče už hostující brankář Machovský nedokázal zareagovat.
Ve druhé třetině se tempo zvýšilo, oba týmy přidaly na agresivitě a také zvýšily útočnou sílu. Plzeň sice na chvíli získala územní převahu, o tu se ale připravila zbytečnými vyloučeními. Brňané už ovšem v přesilovkách nenavázali na úspěšnou první početní výhodu.

Jejich kombinační akce nevedly k bezprostřednímu ohrožení branky, stejně si počínala při přesilovkách i Plzeň. V závěru druhého dějství dostali Brňané soupeře pod tlak, Machovský byl ale pilířem svého týmu. Chytl střely Hrušky, Zohorny i obránců Žižky a Kempného.

Vynikl i jeho protějšek Čiliak, jenž zlikvidoval šance Kratěny a Schleisse. Ve třetí třetině už převládal oboustranně opatrnější hokej se snahou neudělat chybu. Té se nakonec dopustili Brňané. Pět minut před koncem se ubránili po vyloučení Žižky v oslabení, jenže v poslední minutě ujel po pravé straně Lev a po přihrávce Kratěny z bezprostřední blízkosti Vlasák překonal Čiliaka podruhé. Na vyrovnáni už Brňanům nezbyl čas.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Pivko (Kováčik, T. Svoboda) - 15. Kašpařík (Kratěna, Lev), 60. Vlasák (Kratěna, Lev). Rozhodčí: Hradil, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Sestavy:

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, Burian - Vondráček, P. Mrázek, Pivko. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, Lev, Holec. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, Kometa Brno, Plzeň, extraliga, zprávy, play off, výsledky, sport, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Vlasák, Brno, Jakub Svoboda, Tomáš Sýkora, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, Martin Straka, Jiří Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krutým gólem v závěru Kometa ztratila další zápas  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.