Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa zvládla utkání s trápícím se Litvínovem

Hokejisté Litvínova prohráli v 10. kole extraligy s Kometou Brno 1:4, počtvrté za sebou nebodovali a klesli na poslední místo. Na vítězství hostů se podílel třemi body za dvě branky a jednu asistenci útočník Martin Dočekal.

V brance Vervy nastoupil Nechvátal a už po 10 vteřinách musel zasahovat proti střele Jakuba Svobody. V šesté minutě vypálil domácí Pšurný, ale Trvaj zakročil betonem. V polovině první části našel Šlégr před brankou Lukeše, ten ale v jasné příležitosti selhal.

Poté Šlégr chyboval v rozehrávce, ale Němec jeho chybu nepotrestal. V závěru úvodní třetiny ještě prověřil Nechvátala střelou od modré čáry Kuboš, ale neuspěl ani z následné dorážky aktivní Němec.

Litvínovský František Lukeš střílí na brankáře Brna Jiřího Trvaje.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Martynek se po krásné Skleničkově přihrávce řítil sám na Trvaje, ale s šancí dobře nenaložil. Poté se prodral před branku Černý, ale i s jeho pokusem si hostující brankář poradil. Na druhé straně se připomněli i hosté, když prověřil Nechvátala Burian, ale domácí mladík si poradil.

Následovala Pirošova šance Piroše při hře čtyř proti čtyřem, ale Trvaj si poradil jak se střelou, tak s dorážkou. Ve 36. minutě orazítkoval Kempný břevno a na druhé straně Gula tyčku. Branek se diváci dočkali až v závěru druhé třetiny. Nejprve se po Skleničkově chybě trefil Jakub Svoboda a o 28 vteřin později opět po chybě domácích Dočekal.

Severočeši vlétli aktivně do závěrečné části, dočkali se i snížení z hole Stříteského, to však bylo z jejich strany vše. Poté už se opět trefovali pouze Brňané. Ve 46. minutě se krásně do šibenice trefil z levého křídla Zohorna a skóre na konečných 4:1 pro Kometu uzavřel vlastní brankou obránce Pavelka, který tečoval puk mimo dosah Nechvátala. Gól byl připsán Dočekalovi.
Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "V první třetině jsme nechtěli udělat chybu. Věděli jsme, že Brno dobře brání střední pásmo, přesto jsme měli řadu šancí, ale v zakončení jsme jaloví. Brno nám ukázalo, jak se dávají branky. Po střelách po ledě góly nepadají. Uteklo nám to na konci druhé třetiny. Sice jsme na začátku třetí třetiny snížili, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Šance máme, ale nejsme schopni skórovat."

Karel Beran (Brno): "První třetina byla z obou stran opatrná. Rozhodla prostřední část, kdy měli domácí řadu šancí, ale brankář nás podržel. Poté rozhodli poslední dvě minuty, kdy jsme dali dvě branky. Sice jsme ve třetí třetině inkasovali v oslabení, ale poté jsme přidali další branky a dobrou obranou jsme si to už pohlídali."

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 44. Stříteský (Hanzl, Sklenička) - 39. Jakub Svoboda (Dočekal), 40. Dočekal (J. Hruška, D. Nosek), 46. H. Zohorna (Holec, Kempný), 51. Dočekal. Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3688.

Litvínov: Nechvátal - Kousalík, Pavelka, Stříteský, Sklenička, Gula, Šlégr - Rapáč, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Piroš, Ručinský - Majdan, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Dočekal, Dolníček, Jakub Svoboda - T. Svoboda, Němec, Vondráček - Jenyš, J. Hruška, Burian - H. Zohorna, Holec, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Štítky hokej, Kometa, Litvínov, zápas, vítězství, HC Verva Litvínov, Martin Dočekal, HC Kometa Brno, Jakub Svoboda, FC Zbrojovka Brno, František Lukeš, Němci, Karel Beran, Vladimír Jeřábek, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa zvládla utkání s trápícím se Litvínovem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.