Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kometa válí dál, přehrála i hvězdami nabité Kladno

Druhý zápas letošní sezóny proti kladenským Rytířům sehráli hokejisté brněnské Komety na neutrální půdě pražské O2 areny. Zájem diváků byl enormní, po lístcích se jen zaprášilo a dokonce padl rekord v návštěvnosti. Před fantastickou kulisou si Brňané připsali další výhru.

Předzápasové spekulace ohledně neúčasti Jaromíra Jágra dostaly s úvodním hvizdem za své. Hvězdná osmašedesátka do utkání nastoupila od prvních minut v tradiční formaci složené z hráčů z NHL a již po několika vteřinách musela sledovat první přesnou trefu Brňanů.

Nejproduktivnější útočník Komety Jakub Svoboda dostal nabídku do mezikruží a nikým neatakovaný propálil Cháberu – 0:1. Domácí mohli vzápětí vyrovnat, po faulu Kováčika dostal kladenský Melka nabídku trestného střílení, brněnský Trvaj si však prostor mezi svými betony pohlídal.

Během další brněnské přesilovky mohli zahrozit znovu Rytíři, Plekanec s Židlyckým v přečíslení dva na jednoho ale neuspěli. A tak se o slovo přihlásili znovu Brňané. Při vyloučení dalšího kladenského hráče propálil Radim Bičánek od modré čáry vše, co mu stálo v cestě - 0:2.

V první velké šanci druhé třetiny se ocitl Melka, Trvaje ale z prostoru mezi kruhy neprostřelil. Na druhé straně neuspěl ani Holec, který se v útočném pásmu dostal k puku jako slepý k houslím. Další ofenzivní akci však brněnská formace dotáhla do úspěšného konce. Miroslav Holec servíroval zpoza brány puky, po neúspěšném Eratovi procedil puk za záda Chábery Róbert Petrovický - 0:3.

Po první brance slovenského veterána v brněnském dresu se naskytla Rytířům možnost dvojnásobné početní výhody. Při vyloučení Čermáka se Švrčkem dokázal velkou přesilu využít v jejím samotném závěru obránce Tomáš Kaberle - 1:3.

Kladenští začali stupňovat tlak a více zaměstnávat Trvaje, ten však jejich útočným nájezdům odolával. Při vyloučení na obou stranách si v útočném pásmu Komety dovolil odvážný průnik směrem k bráně Jana Chábery obránce Malec a chytrou přihrávkou našel volného Jakuba Svobodu, který svým druhým gólem v utkání vrátil Brňanům třígólové vedení – 1:4.

Do poslední třetiny vstoupili Kladenští s jasným cílem zvrátit utkání, naráželi však na výborně chytajícího Trvaje. Toho dokázal až v přesilové hře sedm minut před třetí sirénou překonat Jaromír Jágr, který šikovnou tečí zužitkoval nabídku od Židlického – 2:4.

Rytíři ucítili šanci na zvrat utkání a odhodlali se dvě minuty před koncem ke hře bez brankáře. Před brněnským Trvajem vytvořili hráči z NHL neskutečný tlak, který však modrobílí ustáli a i díky faulu hvězdné osmašedesátky dovedli zápas do vítězného konce. Tři body z horkého ledu putují po zásluze na jih Moravy.

Rytíři Kladno – HC Kometa Brno 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Kaberle (Plekanec), 53. Jágr (Židlický, Plekanec) - 1. Svoboda (Divíšek, Hruška), 16. Bičánek (Hruška, Svoboda), 26. Petrovický (Holec, Erat), 33. Svoboda (Malec, Petrovický). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Horinnek, Hejl. Vyloučení: 11:10. Využití: 2:1.
Diváci: 17 182.

Rytíři Kladno: Chábera - Drtina, Mocek, Macholda, Kaberle, Židlický, Černošek, Piskáček - Jágr, Plekanec, Tlustý - Bicek, Patera, Hlaváč - Kuchler, Valský, Eberle - Lukáč, Melka, Kuchejda. Trenér Zdeněk Vojta.

HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Malec, Dlouhý, Erat, Ja. Svoboda, Špaček, Valach, Žižka, H. Zohorna, Čermák, Korejs, Hruška, Valábik, Divíšek, Doležal, Holec, Hořava, Hruška, Bičánek, Petrovický. Trenér Zdeněk Venera.

Napsal Pavel Kuba, www.hc-kometa.cz
Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, Kometa Brno, Kladno, O2 aréna, Rytíři Kladno, Brno, Jakub Svoboda, Jaromír Jágr, O₂ arena, Miroslav Holec, HC Kometa Brno, Radim Bičánek, National Hockey League, Tomáš Kaberle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa válí dál, přehrála i hvězdami nabité Kladno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.