Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa v Liberci těsně prohrála

Hokejisté Liberce zdolali v 18. extraligovém kole Kometu Brno 1:0. Těsné vítězství zajistil svěřencům kouče Pavla Hynka gól zadáka Jiřího Hunkese z 12. minuty, čisté konto vychytal Marcel Melicherčík. Bílí Tygři pošesté za sebou v domácím prostředí bodovali, pět utkání během této šňůry vyhráli.

Hned v úvodu hrála Kometa v rozporu s pravidly v šesti, domácí ale v početní výhodě nijak výrazně nezahrozili. V šesté minutě měl velkou příležitost k otevření skóre hostující Dočekal, gólman Melicherčík ho však vychytal. Svou první přesilovku vzápětí nezužitkovala ani Kometa.

Ve 12. minutě se kotouč ocitl po nepřehledné situaci za Čiliakovými zády a domácí střídačka mohla po chvilce naplno propuknout v jásot, neboť gól potvrdil videorozhodčí. Úspěšný zásah byl připsán obránci Hunkesovi. Ještě před přestávkou zazlobil v oslabení Filippi, tísněný ale náskok nenavýšil.

Stejně dopadli po pěkné rychlé souhře Jass s Vampolou ve 27. minutě. Před opačným brankovištěm připravil vzápětí Koreis výbornou příležitost pro Buriana, Melicherčík byl však pozorný. Poté se opět připomněl Vampola, Čiliak mu ale i tentokrát zkazil radost. V 35. minutě měl hostující gólman i trochu štěstí, když Bartek namířil bekhendovou dorážku mimo.

Během závěrečného dějství se Liberec soustředil především na bránění hubeného náskoku, zatímco Jihomoravané se čím dál více tlačili před Melicherčíka. Ten však zůstával neprůstřelný. Už 111 vteřin před vypršením základní hrací doby sáhli hostující trenéři ke hře bez brankáře, ani se šesti bruslaři v poli se však Brno gólu nedočkalo.

 

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 12. Hunkes (Bartek).

Rozhodčí: Lacina, Horák - Lhotský, Svoboda.

Vyloučení: 7:6. Bez využití. 

Diváci: 4782.

Sestavy:
Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Čutta, Čakajík, Šimek - Urban, P. Nedvěd, Dušek - Bartek, Vampola, Bulík - Valský, Filippi, Bulíř - Jass, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Brno: Čiliak - Dujsík, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, L. Čermák, Jakub Svoboda - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - P. Mrázek, Koreis, Holec. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

 

Zdroj: ČTK

Štítky hokej, kometa, liberec, kometa brno, brno, FC Slovan Liberec, Marcel Melicherčík, HC Kometa Brno, Bílí Tygři Liberec, Pavel Hynek, Jakub Svoboda, FC Zbrojovka Brno, Jan Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v Liberci těsně prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.