Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kometa udolala lídra v nájezdech a konečně zvítězila

Osm a dost. Brněnská Kometa přerušila nelichotivě se vyhlížející černou sérii a v domácím zápase s lídrem tabulky konečně zvítězila, stalo se tak přesně po měsíci. Duel s Plzní byl dlouhou dobu vyrovnaný, hrál se aktivní hokej, který musely rozseknout až samostatné nájezdy.

V první třetině diváci branku v brněnské Kajot Areně neviděli, mohli ovšem sledovat pěkný a svižný hokej s několika šancemi na obou stranách.

Branka ve druhé části už ale padla. Během přesilové hry Plzně unikli Radek Dlouhý s Tomášem Svobodou a druhý jmenovaný po pěkném individuálním obejití posledního plzeňského beka rozvlnil síťku za plzeňským mladíkem – 1:0.

Domácí mohli své vedení dokonce navýšit, nutno podotknout, že opět v oslabení, Bičánek však po přihrávce od Svobody trefil jen Mazance. Do kabin se ale nešlo za vedení domácího celku, minutu a půl před druhou sirénou se do šance prodral Jan Kovář a střelou k tyči překonal Trvaje – 1:1.

Do třetí třetiny si přenesli hosté přesilovou hru za bitku Dlouhého se St. Pierrem ihned po druhé siréně. Ta se jim také rychle podařila zužitkovat, když se z pravého křídla prosadil Václav Pletka střelou mezi betony Trvaje – 1:2. Branka hosty nakopla a Kometa s nimi měla dlouhou dobu plné ruce práce.

Brňané se vyrovnávací branky dočkali ve 49. minutě. Jan Hruška tečoval před bránou šikovně Čermákovo nahození a nakopl Brňany k obratu – 2:2.

Do závěrečné sirény měly ještě oba celky zajímavé šance, branka v nich ale nepadla. V samostatných nájezdech se rozhodovalo až ve třetí sérii. Brněnský Tomáš Svoboda prostřelil ze svého rozjezdu Mazance, na druhé straně vychytal Trvaj Pletku. Kometa přesně po měsíci poznala pocit vítězství.

HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň 3:2sn (0:0 1:1 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Svoboda T. (Dlouhý), 49. Hruška J. (Čermák), 65. Svoboda T. - 39. Kovář (Pletka, St. Pierre), 41. Pletka (Kratěna, Slovák). Rozhodčí: Homola, Husička – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 12:11, navíc Dlouhý (KOM) 10 min hrubost, St. Pierre (PLZ) 10 min hrubost, Frolo (PLZ) 5+KU úder loktem. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 200. Střely na branku: 37:40.

Kometa: Trvaj - Dujsík, Žižka, Švrček, Bičánek, Kováčik, Malec - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Lušňák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - Burian, Koreis, Dočekal - na nájezdy Němec. Trenér Zdeněk Venera.

Plzeň: Mazanec - Slovák, Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Havíř, Frolo, Mozík - Vlasák, Vampola, Straka - Pletka, Kovář, Kratěna - Johnson, Kašpařík, Balej - Hollweg, Dvořák, Lev. Trenér Milan Razým.

Napsal Pavel Kuba, www.hc-kometa.cz
Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, HC Kometa Brno, lední hokej, HC Škoda Plzeň, nájezdy, FC Viktoria Plzeň, Radek Dlouhý, Tomáš Svoboda, Václav Pletka, Jan Kovář, Jan Hruška, Brno, DRFG Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa udolala lídra v nájezdech a konečně zvítězila  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.