Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa udolala Karlovy Vary v prodloužení

Hokejisté Karlových Varů prohráli v zápase 26. kola extraligy s Kometou Brno 2:3 v prodloužení a nedokázali tak navázat na předešlé dvě domácí výhry. Utkání rozhodl v čase 60:54 gólem v přesilové hře obránce Tomáš Žižka.

Domácí nastoupili i s novou akvizicí, útočníkem Mickou a na začátku byli aktivnějším týmem. První střela vyslaná Pohlem ještě Čiliaka neohrozila, ale se šancí Kytnára ve 2. minutě již měl brněnský gólman plné ruce práce. I přes tři oslabení měla v prvním dějství opticky navrch Energie. Kometa kontrovala střelou Jana Hrušky, kterou ale vyrazil Závorka hranou lapačky.

Urputný hokej se zajištěným obranami pokračoval i ve druhé třetině. Ve 29. minutě, při vyloučení Čermáka a Buriana, využili domácí přesilovou hru pět na tři. Již po třinácti sekundách dotlačil střelu Radima Hrušky za záda Čiliaka kapitán Zaťovič.

Brno ve snaze vyrovnat napadalo domácí hluboko ve středním pásmu. Ve 35. minutě však hráči z moravské metropole zapomněli za na modré stojícího Radima Hrušku, a jeho samostatný nájezd řešili jen za cenu faulu. Nařízené trestné střílení však Čiliak s přehledem zlikvidoval.

Hostům z Brna se podařilo srovnat ve 42. minutě, kdy se před Kytnára natlačil Burian a střelou zápěstím nedal strážci karlovarské branky šanci. Tlak a větší hokejovost Brna přerušil ve 45. minutě Gulaši, který bombou těsně za modrou překvapil do té doby výborně chytajícího Čiliaka. Vstřelená branka neubrala hostům v aktivitě a v 50. minutě, při avizovaném vyloučení domácích, opět srovnal stav zápasu Jan Hruška.

V normální hrací době ani jeden tým nedokázal přidat třetí gól, hned na začátku prodloužení ale rozhodl o výhře hostů střelou od modré čáry Žižka, který tak potrestal vyloučení Dlouhého.

Hlasy trenérů po zápase:

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Úvod utkání jsme měli velmi slušný, bohužel třemi oslabeními jsme soupeře poslali do přesilových her, ve kterých si Brno vypracovalo nějaké šance. Myslím, že po šedesáti minutách hry je dělba bodů spravedlivým rozuzlením zápasu. Bohužel v závěru jsme udělali faul a soupeř si přesilovku přenesl do prodloužení, a tam rozhodl o bodu navíc pro sebe. Musím mužstvo pochválit za nasazení a bojovnost, to tam všechno bylo. Ale šťastnější byl dnes soupeř."
Vladimír Kýhos (Brno): "Do zápasu vstoupili celkem dobře, i když úplný začátek nebyl až tak ideální, tam jsme udělali několik chyb. Byli jsme v tlaku, ale chodili jsme málo před branku. Závorka, když vidí, tak všechno pochytá. Ve druhé třetině se to otočilo, udělali jsme tam nějaké fauly a nakonec jsme z toho dostali gól. Rozhodující moment zápasu bylo nevyužité trestné střílení Varů, potom bychom to už asi těžko otáčeli. Před třetí třetinou jsme hráče v kabině důrazně nahecovali, potřebovali jsme vyrovnat a přivézt nějaký bod, protože pět zápasů venku po sobě jsme nebodovali. Z naší strany tam byl tlak, vyrovnali jsme, ale bohužel zase jsme dostali gól a to poměrně laciný. Podařilo se nám ale zase vyrovnat a v prodloužení se nám naskytla možnost hrát přesilovku čtyři na tři, kterou kluci sehráli perfektně."

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Zaťovič (R. Hruška, Bičánek), 45. Gulaši (Hovorka) - 42. Burian, 50. J. Hruška (Brendl, Kempný), 61. Žižka (T. Svoboda). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:7, navíc Kuboš (Brno) 10 min. Využití: 1:1.

Diváci: 3326.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Schusser, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, Kytnár - Zucker, R. Hruška, Dlouhý - Micka, Vachovec, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Kverka.
Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Brendl, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Dočekal, Koreis, Burian - Jenyš, H. Zohorna, Křivohlávek. Trenéři: Kýhos a Pešout.

Štítky Brno, Karlovy Vary, Kometa, hokej, extraliga, HC Energie Karlovy Vary, Tomáš Žižka, FC Zbrojovka Brno, přesilová hra, HC Kometa Brno, Jan Hruška, Radim Hruška, trestné střílení, Vladimír Kýhos, Roman Vlach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa udolala Karlovy Vary v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.