Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kometa prohrála v Pardubicích a vypadla z top šestky

Navázat na vítězný zápas s Vítkovicemi chtěli brněnští hokejisté na ledě aktuálního mistra z Pardubic. Domácí však do zápasu vlétli jako uragán a dvěma rychlými góly vyhnali Jiřího Trvaje z brány. I když se ve třetí třetině podařilo Kometě snížit na jednobrankový rozdíl, domácí si své šesté vítězství v řadě proti jihomoravskému celku vzít nenechali.

Třetí setkání posledních finalistů play off nabralo od úvodního buly vysokorychlostní tempo. Hned v prvním střídání se před Trvaje protlačil Tomáš Rolinek, vyrobil zmatek na brankovišti a celou akci dokončil dorážkou do odkryté branky Radovan Somík – 1:0.

Kometa odpověděla střelami dvojice H. Zohorna – J. Hruška, oba pokusy Salfický bez potíží lapil. Domácí se z tlaku soupeře vymanili díky chybě brankáře Trvaje.

Na jeho rozehrávku si za brankou počíhal Jan Veselý a ve svém druhém utkání v seniorské extralize vstřelil první branku – 2:0. Trvaj poté odjel na střídačku a místo v brankovišti obsadil Martin Falter.

A Brnu změna pomohla. Za minutu a půl nahrál přesně od mantinelu Divíšek a Tomáš Svoboda neměl na brankovišti problém umístit kotouč za Salfického, který se nestihl přesunout – 2:1.

Čtrnáct vteřin před koncem první části fauloval Drtina a Brno si do druhé třetiny přeneslo značnou část přesilové hry. Hosté se sice nedokázali v úvodu usadit v útočném pásmu, ale i tak se málem radovali.

Jakub Svoboda se octil sám před Salfickým, avšak tutovou šanci neproměnil. A za chvíli hodně litoval. Benák zavezl kotouč do útočné třetiny a poté nahrál přesně na zadní tyč Janu Buchtelemu, který v oslabení zvýšil – 3:1.

Po faulu Barteka hrála Kometa další přesilovku a vynutila si soustavný tlak. Řadu střel ze všech stran pochytal jistý Salfický. Následnou pasáž plnou nepřesností ukončil až Jan Buchtele, který objel dva obránce a přesnou ranou švihem vymetl šibenici – 4:1.

Kometa měla opět připravenou okamžitou odpověď. Za pouhých čtrnáct vteřin vlétl do pásma H. Zohorna a našel před brankou volnou hokejku Leoše Čermáka, který umístil kotouč naprosto přesně mimo dosah Salfického – 4:2.

V 54. minutě se Kometa dostala na rozdíl jedné branky. Salfický sice pochytal sérii střel, ale na dorážku Leoše Čermáka v pádu už nestačil. Útočník hostů vstřelil svůj druhý gól a pořádně zdramatizoval závěr – 4:3.

Jenže čáru přes rozpočet udělal hostům zanedlouho Martin Bartek. Ten si na útočné modré počkal na dlouhý pas Somíka a krátký nájezd zakončil přesně nad rameno Faltra – 5:3. Šance komety na zvrat pak faulem ukončil Tomáš Svoboda a Pardubice odehrály poslední vteřiny před aplaudující arénou s pukem na svých holích.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Kometa Brno 5:3 (2:1 2:1 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Somík (Bartek, Rolinek), 6. Veselý, 22. Buchtele (Benák, Nosek), 28. Buchtele (Kousal, Vašíček), 55. Bartek (Somík) - 7. T. Svoboda (Divíšek, Bičánek), 29. Čermák (H. Zohorna, Švrček), 54. Čermák (Malec, J. Hruška). Rozhodčí: Fraňo, Minář – Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:9. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 035.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický – Benák, Drtina, Kočí, Gawryletz, Vašíček, Zdráhal, O. Starý – Bartek, Rolinek, Somík (C) – Nosek, T. Zohorna, Šagát – Veselý, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád. Trenér Mojmír Trličík.

HC Kometa Brno: Trvaj (od 6. Falter) – Žižka, Kováčik, Bičánek (C), Švrček, Valach, Malec – T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – Erat, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Burian. Trenér Zdeněk Venera

Napsal David Záruba a Pavel Kuba, www.hc-kometa.cz
Foto: Petr Kraus, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, Kometa Brno, Pardubice, lední hokej, FK Pardubice, Jiří Trvaj, Martin Bartek, Leoš Čermák, MFK Vítkovice, Radovan Somík, Tomáš Svoboda, Jan Buchtele, Tomáš Rolinek, Jan Veselý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prohrála v Pardubicích a vypadla z top šestky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.