Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kometa po dvou prohrách jednoznačně přestřílela Plzeň

Hokejisté Komety Brno porazili ve 34. kole extraligy Plzeň 4:2 a po dvou prohrách se dočkali plného bodového zisku. Hosté polovinu zápasu úspěšně bránili jednobrankový náskok, pak už ale nestačili čelit tlaku Brňanů a potřetí za sebou vyšli bodově naprázdno.

Kometa rozhodla třemi góly v poslední třetině, dvě branky a jednu asistenci si připsal Tomáš Vondráček.

Do branky Komety se vrátil uzdravený Čiliak a trenéři ponechali přeházené útočné formace. Změna k lepšímu ale dlouho nevedla. Brňané sice měli územní převahu, proti chytře bránícímu soupeři se však nedokázali střelecky prosadit.

"Útočné řady jsme přeházeli už před závěrečnou třetinou v předcházejícím zápase v Pardubicích. Hráli jsme lépe, proto jsme do sestavy dnes nezasahovali," řekl asistent trenéra Komety Karel Beran.

Plzeň se zaměřila na defenzivu a rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 9. minutě nepohlídali brněnští zadáci před brankou opuštěného Simona a ten Čiliaka překonal. Asistenci si připsal extraligový debutant, sedmnáctiletý Filip Suchý.

Kometa trestuhodně promrhala šanci na vyrovnání. V 11. minutě současně zamířili na trestnou lavici Schleiss s Bližňákem, v přesilovce pět na tři se ale těžkopádně kombinující domácí nedostali k vážnějšímu ohrožení brankáře Machovského.

"Byli jsme pohyblivější, což rozhodlo. Šance jsme měli od začátku, pouze jsme nedali branku. Ale od začátku jsme byli lepší. Proti Plzni se mi daří. Dal jsem jí dva góly i v minulé sezoně. Je to asi můj soupeř," řekl nejlepší hráč Komety v dnešním utkání Vondráček.

Křečovitě hrající Brňané dál bojovali, ale jen obtížně se dostávali do tempa. K vyrovnání jim pomohla až přesilovka při vyloučení Tomáše Sýkory na čtyři minuty. Výhodu zužitkoval obránce Kováčik - Machovského překvapil tvrdou střelu od modré čáry.

"Odehrál jsem po delším čase první zápas, kdy jsem dostal větší šanci. Po nevyužitých přesilovkách mi dali trenéři šanci. Jsem rád, že se mi podařilo ji využít a dát gól. Doufám, že už to bude z mé strany jen lepší," poznamenal Kováčik.

Kometa postupně převzala iniciativu, soupeře výrazně přestřílela, v koncovce však postrádala přesnost. Tlak se podařilo domácím zúročit až v poslední třetině. Ve 43. minutě Dočekalovu střelu tečoval Vonráček a Machovský už nestačil zareagovat.

"Brno nás přehrálo, mělo tlak i v první třetině, který jsme naštěstí přečkali. Po našem prvním gólu soupeř znervózněl. Ale vyrovnávací branka jej nakopla. Potom už to bylo pro nás velmi těžké," uvedl brankář Plzně Matěj Machovský.

Pět minut před koncem Hynek Zohorna pojistil Brnu vítězství. Když Plzeň odvolala brankáře, Vondráček její chybu potrestal čtvrtým gólem. "Poslední třetina byla o tom, kdo dá první branku. Naštěstí jsme to byli my. Dnes jsme hráli hlavně velmi dobře v obraně, což rozhodlo," tvrdil Beran.

Osm vteřin před koncem už jen korigoval výsledek Balej. "Nebojovali jsme, nebruslili jsme, nevypracovali jsme si řádnou vážnější šanci. Kometa zaslouženě vyhrála," uvedl asistent Plzně Ladislav Čihák.

Zdroj: ČTK

Štítky hokej, fankluby, hc kometa, kometa, Brno, plzen, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Matěj Machovský, Tomáš Vondráček, Karel Beran, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, Filip Suchý, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa po dvou prohrách jednoznačně přestřílela Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.