Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kometa konečně zabrala, Chomutov odjel bez bodů

Druhý domácí zápas v řadě čekal hokejisty brněnské Komety. Po pátečním utkání se Spartou přijeli do KAJOT ARENY tentokrát chomutovští Piráti, kteří se krčí na chvostu tabulky. Jejich dosavadní rozpoložení dokumentoval i tento zápas, který Brňané jednoznačně ovládli.

Úvod utkání hodně ovlivnilo dvojnásobné vyloučení Pirátů. Bartejs a brankář Řehoř vyfasovali menší tresty a Kometa nekompromisně trestala. Bičánkova střela od modré se odrazila od tvrzeného skla přímo na hůl Tomáše Divíška, jenž už neměl problém zakončit do prázdné brány – 1:0.

Chomutov působil hodně ospale, i když měl k dispozici početní výhodu, mnoho toho před Trvajem nevymyslel. To Moravané byli stále hokejovější a vytvářeli si mnoho velkých šancí. Opět byl v akci Hruška, jenž pálil z levé strany kruhů do chomutovského brankáře.

I Čermákova projížďka kolem Řehoře volala po gólu. Ten padl až necelé tři minuty před koncem. Juraj Valach si najel do pozice mezikruží a ránou do šibenice překonal strážce chomutovského pokladu – 2:0. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Druhá část začala obrovskou šancí Chomutova. Po střele Lučky se kotouč odrazil až za Trvaje a vypadalo to, že zamíří do sítě, nakonec se vymotal mimo tři tyče. Na druhé straně to hořelo před Řehořovou bránou, když se snad natřikrát snažil procpat kotouč za jeho záda Hynek Zohorna.

Gólman Pirátů odolal a odolával i nadále. Eratova přihrávka našla Buriana, toho na poslední chvíli musel zastavit faulem Lušňák. V přesilovce se nic moc nestalo a Kometa pohodlně kontrolovala výsledek.

Jenže v posledních pěti minutách poněkud polevila a nabídla Pirátům několik šancí. Především přesilovková akce Hřebejka volala po snížení, Trvaj však ukázal svou připravenost. Navíc chomutovský útočník neměl zrovna srovnanou střeleckou mušku. A tak zákonitě udeřilo na druhé straně.

Leoš Čermák projel celým útočným pásmem, předložil kotouč na zlatém podnose pro Hynka Zohornu, který si v těchto situacích umí poradit. Rána do levého horního růžku a stav – 3:0.

Poslední část byla opět v jasné režii Komety. Ta navíc v čase 41:15 přidala čtvrtou branku a bylo rozhodnuto. Jan Hruška obdržel výbornou přihrávku od Čermáka a pro brněnského kanonýra nebyl problém zakončit do Řehořovy brány - 4:0.

Chomutovský mág se ukázal i v dalších momentech zápasu a jen díky němu se hosté nedočkali většího přídělu. Kometa tak bez problémů získala tři body, na které čekala více jak měsíc.

HC Kometa Brno – Piráti Chomutov 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Bičánek), 18. Valach (Dlouhý, Petrovický), 40. H. Zohorna (Čermák, J. Hruška), 42. J. Hruška (Čermák, H. Zohorna). Rozhodčí: Šír, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 7200. Střely na branku: 42:19.

HC Kometa Brno: Trvaj – Žižka, Dujsík, Bičánek (C), Švrček, Valach, Kováčik. – Svoboda Jakub, Divíšek, Svoboda Tomáš – Zohorna Hynek, Čermák, Hruška Jan – Erat, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Burian. Trenér Zdeněk Venera.

Piráti Chomutov: Řehoř – Pulpán, Palin, Mrázek, Rutta, Macháček, Rýgl, Lučka, Bartejs – Jíra, Kraft (C), Hřebejk – Kämpf, Zálešák, Důras – Lušňák, Sikora, Treille Yourick – Račuk, Kůs, Ton Karel. Trenér Mikuláš Antonik.

Napsal Roman Zajíček, www.hc-kometa.cz
Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, Kometa Brno, Piráti Chomutov, lední hokej, HC Kometa Brno, Leoš Čermák, HC Sparta Praha, Jan Hruška, Brno, Hynek Zohorna, Tomáš Divíšek, Juraj Valach, Zdeněk Venera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa konečně zabrala, Chomutov odjel bez bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.