Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kometa bere dva body, tentokrát přehrála Vary

Diváci sledovali poměrně vyrovnanou partii, ve které tempo a nasazení hry odpovídalo úrovni play-out. Hráči se bezhlavě nikam nehnali a spíše vyčkávali, co jim soupeř dovolí. Nakonec se necelá pětitisícovka domácích fandů mohla radovat z vítězství modrobílých 2:1 v prodloužení.

Jako první mohli vstřelit branku Brňané. V 7. minutě prchali Burian s Čermákem dva na nikoho, první jmenovaný přihrál domácímu kapitánovi, který však trestuhodně přestřelil. A tak v čase 9:39 udeřili hosté.

Po nahození z pravého křídla od Jiřího Doležala se puk odrazil od brněnského hráče přesně na hůl Václava Skuhravého, který jednoduše doklepl puk za záda dezorientovaného Trvaje. 

Kometě se však povedla bleskurychlá odpověď. Za 43 sekund našel Leoš Čermák zpoza brány dobře postaveného Tomáše Svobodu, který se z levého křídla nemýlil a trefil se přesně do vzdálenějšího horního růžku Mensatorovy brány.

Ve druhé třetině mohli znovu jako první skórovat domácí. Tři minuty po pauze si Zohorna nabruslil na levý kruh pro vhazování, ale svoji střelou orazítkoval jen pravou tyč. Ve 26. minutě bylo na brankové konstrukce vyrovnáno, to když hostující Látal jel sám na bránu a trefil rovněž pouze tyčku.

Ve třetí části se na ledě neodehrálo nic zajímavého, žádný z týmů se nemohl dostat na delší dobu do útočného pásma a ani tak do gólové příležitosti.

Proto následovalo prodloužení, které záhy ukončil Vojtěch Němec. Ten se po 74 vteřinách nastaveného času prosmýkl útočným pásmem až před Mensatora a bekhendovou střelou rozhodl o bonusovém bodu pro Kometu.

HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 2:1p (1:1 0:0 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Svoboda T. (Čermák) – 10. Skuhravý (Doležal). Rozhodčí: Šír, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 4989.

HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Dujsík, Valach, Švrček, Hruška M., Malec - Erat, Holec, Čermák, Zohorna, Svoboda T., Burian, Lušňák, Petrovický, Němec, Hruška J., Svoboda J., Wasserbauer. Trenér Vladimír Kýhos.

HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Parýzek, Látal, Gründling, Prošek, Kloz, Přindiš, Rohan - Koblasa, Vachovec, Vlach, Skladaný, Zaťovič, Pech, Košťál, Skuhravý, Kumstát, Pohl, Doležal, Zucker. Trenér Richard Žemlička.

Foto: Michal Eger, www.hc-kometa.cz

 

Štítky HC Kometa Brno, HC Energie Karlovy Vary, play out, Tipsport extraliga, Leoš Čermák, Jiří Doležal, Václav Skuhravý, Vojtěch Němec, Tomáš Svoboda, Brno, Vladimír Kýhos, Richard Žemlička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa bere dva body, tentokrát přehrála Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.