Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisty posílí kvarteto Nosek, Hanzlík, Kuboš a Pivko

Hokejisty extraligové Komety Brno posílí obránci David Nosek z Karlových Varů, Jan Hanzlík ze Sparty Praha, Petr Kuboš ze Slavie a útočník Libor Pivko, který hrál v posledních dvou sezonách KHL v Dinamu Minsk.

Z hostování v prvoligové Třebíči se vrací brankář Marek Čiliak a ze Slavie obránce Michal Kempný. Všichni noví hráči se už zapojili pod vedením kouče Vladimíra Kýhose do letní přípravy.

Dvaatřicetiletý Nosek byl v uplynulé sezoně druhým nejproduktivnějším obráncem základní části, když si ve 46 zápasech připsal 35 bodů za 13 branek a 22 asistencí. V extralize hrál i za Třinec, Havířov a Zlín, v sezoně 2011/12 působil juniorský mistr světa z roku 2001 i v KHL v dresu Nižněkamsku.

O rok mladší Hanzlík odehrál ve Spartě třináct sezon, má ve své sbírce i dva mistrovské tituly. Spartě byl v dosavadní kariéře věrný, neboť se objevil na hostování na krátkou dobu pouze v Mladé Boleslavi, kde hokejově vyrůstal, a v Berouně.

Třiatřicetiletý Kuboš byl v počátcích kariéry u třech titulů Vsetína. Působil postupně ve Spartě, Znojmě, ruském Permu, ve Vítkovicích a naposledy ve Slavii Praha.

Stejně starý útočník Pivko je juniorským mistrem světa z roku 2000. Poslední dvě sezony odehrál v Minsku s bilancí osm branek a 16 asistencí v 93 zápasech. V minulosti hrál i za Nižněkamsk. V extralize oblékal rodák z Jindřichova Hradce dresy Havířova, Zlína a Pardubic.

Kádr Komety po uplynulé sezoně opustili obránci Tomáš Malec, Juraj Valach, Radim Bičánek, Jan Švrček a útočníci Róbert Petrovický, Roman Erat a také Radek Dlouhý, který si po souhlasu vedení klubu hledá nové angažmá.

Všechny posily představí klub fanouškům v úterý 7. května v nově otevřené Kometa Pub Areně v Kajot Areně při autogramiádě, která začne v 17 hodin.

Zdroj: ČTK
Foto: www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, lední hokej, změny, kádr, 2013/2014, Libor Pivko, David Nosek, Jan Hanzlík, Petr Kuboš, HC Sparta Praha, HC Slavia Praha, Kontinentální hokejová liga, HK Dynamo Minsk, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisty posílí kvarteto Nosek, Hanzlík, Kuboš a Pivko  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.