Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hokejistům Brna se podařil proti Pardubicím vítězný obrat

Hokejisté Komety Brno zdolali ve 27. kole extraligy Pardubice 5:4. Svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose vyhráli osmý z devíti domácích zápasů, tentokrát museli dotahovat dvougólový náskok soupeře. O výsledku rozhodl pět minut před koncem Jan Hruška. Obránce Pardubic Aleš Píša nastoupil k 700. extraligovému utkání.

"Hokej byl zajímavý a atraktivní. Pardubice nepřijely bránit, snažily se útočit. Divákům se hra musela líbit. Přelévala se ze strany na stranu, z toho vznikala spousta šancí a jsem rád, že jsme je proměňovali," poznamenal střelec rozhodujícího gólu.

Pochvaloval si hru nově složené řady s Čermákem a Brendlem. "Sbíráme body a hraje se nám dobře. Zatím to hlavně perfektně
klape druhé pětce. Dnes zápas rozhodl Němcův útok, který hrál výborně," 
všiml si Hruška.

Kometa vsadila hned v úvodu na útočný hokej a dostala soupeře pod tlak. Ovšem ten zastavilo už po třech minutách vyloučení Koreise. V přesilovce převzali režii zápasu hosté, kteří se také ujali vedení, když si přihrávku Endála srazil do vlastní branky obránce Žižka.

Vzápětí měli pro změnu Brňané možnost srovnat skóre. Po třech vyloučeních soupeře se jim postupně nabídla více než 100 sekund dlouhá početní výhoda pět na tři. V ní ale domácí hokejisté neskórovali, místo střelby ještě dávali přednost neproduktivním přihrávkám. Vyrovnat se podařilo až Tomáši Svobodovi v době, kdy už Pardubice hrály ve čtyřech. Brňané sice dobře napadali soupeře už v jeho vlastním obranném pásmu, střelecky se ale neprosadili. Naopak těsně před první přestávkou využili hosté chybu protivníka a Kousal překonal podruhé brankáře Čiliaka.

Hned v úvodu druhého dějství po Čermákově střele se kotouč jen odrazil od břevna. Po nedorozumění brněnských zadáků, kdy po přihrávce před branku přistál puk přímo na holi Somíka, už vedly Pardubice 3:1. 

V brněnském týmu se dařilo zejména Němcovu útoku. Nejdříve po úniku zakončeném ukázkovým blafákem Němec snížil a o pět minut později ujel po pravé straně Káňa a střelou pod břevno vyrovnal. "Měli jsme trochu déle udržet dvoubrankový náskok. Na zbytečné chyby jsme doplatili lacinými brankami. Po vyrovnání se už v Brně zápas těžko otáčí," poznamenal brankář Pardubic Július Hudáček.

Výsledkový obrat Komety dokončil ve 43. minutě Burian, který vystihl v oslabení špatnou rozehrávku soupeře a poprvé v zápase posunul Brno do jednobrankového náskoku. Ovšem za pouhých 35 sekund nejproduktivnější hráč Pardubic Nosek vyrovnal. Poslední střelecké slovo patřilo Hruškovi. Hlavní sudí Šír gól uznal až po konzultaci s videorozhodčími, protože od zadního mantinelu odražený puk po Brendlově střele dostal Hruška do branky tělem. 

"Od plexiskla se kotouč odrazil hodně vysoko. Nebylo tam hodně času. Stoupl jsem si proti střele a odrazila se ode mě do branky. Pohyb z mé strany byl, jel jsem směrem k brance. Jen jsem dal ruce k sobě, abych vytvořil co největší plochu," popsal ze svého pohledu rozhodující gól Hruška. "Já si myslím, že tam byl při pohybu Hrušky rukou ke kotouči úmysl. Nevím, jak je přesně toto pravidlo. Myslím si, že takový krásný zápas by neměl rozhodnout takový gól," řekl Hudáček.

Brňané si v poslední třetině zkomplikovali cestu za vítězstvím dvěma zbytečnými vyloučeními pro hráčskou lavici. Pardubice vyzkoušely při přesilovce v závěru zápasu ještě power play, vyrovnat se jim ale jako v předcházejícím vzájemném duelu v Brně už nepodařilo.

Štítky hokej, Kometa, Brno, Pardubice, extraliga, FK Pardubice, hokejista, FC Zbrojovka Brno, Jan Hruška, HC Kometa Brno, Vladimír Kýhos, Aleš Píša, Němci, Július Hudáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejistům Brna se podařil proti Pardubicím vítězný obrat  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.