Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Brna zahájili letní přípravu bez osmi hráčů

Bez osmi hráčů základního kádru z uplynulé sezony zahájili hokejisté Komety Brno letní přípravu pod vedením hlavního kouče Vladimíra Kýhose. Z týmu odešli obránci Radim Bičánek, Tomáš Malec, Jan Švrček a útočníci Roman Erat a Róbert Petrovický.

Na tréninku chyběl také Radek Dlouhý, o jehož další budoucnosti vedení klubu jedná. Brankář Jiří Trvaj a útočník Jakub Koreis mají individuální plány. „Koreis má při běhání problémy se zánětem kolenních šlach a Trvaj požádal o samostatnou přípravu,“ řekl Kýhos.

Z nových hráčů je zatím jistý pouze návrat obránce Michala Kempného z hostování ve Slavii Praha. Další posily odtajní Kometa až 7. května.

„Měli jsme zájem hlavně o setrvání Malce, který se ale rozhodl odejít a uzavřel smlouvu jinde. Eratovo další působení padlo po novém nařízení, že musí být v každém extraligovém týmu povinně mladíci,“ uvedl kouč.

První etapa letní přípravy potrvá čtyři týdny. Potom Kýhos uvažuje o týdenním tréninku mimo Brno. „K moři to nebude, roli hrají i finance. Ale například můžeme jet do jižních Čech a sjet si třeba Otavu. Cílem je, aby byl tým chvíli pospolu mimo Brno, kde má každý hodně povinností,“ uvedl. Místo silniční cyklistiky naordinoval svým svěřencům spinning.

V programu bude vedle her a posilovny také rehabilitace a jednou týdně plavání. Letní přípravu završí hokejisté Komety koncem června. Dva týdny dostanou volno, další dva týdny se budou připravovat individuálně.

„Extraliga začíná až v polovině září. Proto na led vyjedeme až koncem července,“ uvedl Kýhos. Brno plánuje sehrát jedenáct přípravných utkání, z toho osm zápasů v European Trophy.

Zdroj: ČTK
Foto: Tomáš Čekal, www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, letní příprava, lední hokej, hokejista, Vladimír Kýhos, Tomáš Malec, Róbert Petrovický, Radim Bičánek, Jan Švrček, Roman Erat, Jakub Koreis, Jiří Trvaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna zahájili letní přípravu bez osmi hráčů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.