Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Brna vydřeli vítězství nad Zlínem 2:1 a mají mečbol

Hokejisté Komety Brno porazili v pátém čtvrtfinále play off na domácím ledě Zlín 2:1, v sérii vedou na zápasy 3:2 a mají v duelu s obhájcem titulu výhodu prvního mečbolu. Brněnské góly vstřelili Tomáš Dujsík a Vilém Burian, velký podíl na vítězství Brna měl brankář Marek Čiliak, kterého překonal až čtyři minuty před koncem Oldřich Kotvan. Šesté utkání je na programu v sobotu od 16:20 ve Zlíně.

Trenér Komety Vladimír Kýhos oproti poslednímu nevydařenému duelu ve Zlíně nechal odpočívat Hynka Zohornu, kterého nahradil Ostřížek. Místo nemocného Jana Hrušky se objevil v prvním útoku Roman Erat, jenž v základní části extraligy nastoupil pouze k jednomu utkání. Kouč Zlína Rostislav Vlach vsadil na vítěznou sestavu z předchozího zápasu.

Po většinu první třetiny byl Zlín aktivnější, převyšoval soupeře pohybem a z tlaku si vypracoval více příležitostí. Největší měl v 10. minutě v přesilovce Jakub Svoboda, jenž ujel domácím zadákům, jeho sólo ale zneškodnil brankář Čiliak, jenž byl pro Zlín hlavní překážkou.

Kombinace Komety postrádaly lehkost, největším úskalím byl přechod středního pásma. Navzdory tomu první gól vstřelili Brňané. Obránce Dujsík po návratu z trestné lavice dostal přesný pas od Čermáka a střelou nad vyrážečku překonal brankáře Kašíka.

Po vedoucím gólu se průběh zápasu otočil. Kometa převzala režii, v úvodu druhé třetiny při přesilovce Čermák trefil tyč. Snaha o rychlý přechod do protiútoků pomáhala domácímu týmu do tlaku, Berani měli největší problémy při soupeřových přesilovkách, kdy se často nemohli dostat z obranného pásma a zachraňoval je brankář Kašík. Pokud hrál Zlín v plném počtu, hrozil nebezpečnými brejky, kterým ale chybělo přesnější zakončení.

Do třetí třetiny vstoupil Zlín se snahou o útočný hokej, na otevření hry ale doplatil. Ve 42. minutě po Koreisově akci našel Vondráček volného Buriana, který přidal druhý gól. Kometa propásla následně možnost zvýšit náskok při 81 sekund dlouhé přesilovce pět na tři.

V nervózním závěru dostali desetiminutové tresty zlínští útočníci Okál a Čajánek, hostům se pak čtyři minuty před koncem podařilo zkorigovat výsledek gólem Kotvana. Zlín se ještě pokusil minutu před koncem hrou bez brankáře o vyrovnání, Kometa už ale těsné vítězství uhájila.

Hlasy trenérů po utkání

Vladimír Kýhos (Brno): "Zlín měl daleko lepší vstup do zápasu. My můžeme být rádi, že jsme z toho vyšli s nulou. Po první brance jsme začali mít trošku převahu. Měli jsme i výhodu přesilovek, které jsme nevyužili. A také jsme neproměnili dost gólových příležitostí. Za stavu 2:0 bylo rozhodující, že jsme nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři. V závěru jsme udělali chybu a připravili jsme si zbytečné drama, kdy jsme se museli strachovat o výsledek. Chtěl bych našim hráčům poděkovat za dnešní výkon. Dnes bylo naše vítězství hodně ubojované." 

Rostislav Vlach (Zlín): "Rozhodla to první třetina. V ní jsme měli tři vyložené šance, které jsme neproměnili. Po inkasované brance jsme nebyli schopni se na soupeře dotáhnout. Postupně jsme měli šancí méně. Kdybychom na začátku naše příležitosti proměnili, tak by měl zápas jiný průběh. Celkově bylo utkání vyrovnané a rozhodlo ve prospěch Brna i trochu více štěstí. Přesilovky nám nyní moc nejdou. Je to také tím, že se týmy hodně znají. Těžko se dá něco vymyslet nového."

HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Dujsík (L. Čermák, J. Káňa II), 42. Burian (Vondráček, Koreis) - 56. Kotvan (Köhler). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:9, navíc Okál, Čajánek (oba Zlín) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Sestavy:

Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, Erat - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zlín: Kašík - A. Holík, Žižka, Marušák, Valenta, Kotvan, Urbanec - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - J. Svoboda, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Okál, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Fastav Zlín, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Dujsík, Vilém Burian, Marek Čiliak, HC Kometa Brno, hokejista, Vladimír Kýhos, Rostislav Vlach, Roman Erat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna vydřeli vítězství nad Zlínem 2:1 a mají mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.