Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kometa v Jihlavě nedala ani branku a prohrála 2:0

Mistr na kolenou. Jihlavská Dukla v souboji historicky nejúspěšnějších týmů v pátek porazila Kometu Brno 2:0. V mistrovském zápase se jí to povedlo po dlouhých letech. Kometa vyšla gólově naprázdno a v tabulce okupuje pátou příčku.

Jihlava nezačala proti Kometě vůbec zakřiknutě a jako první zahrozila, Čachotský však svým bekhendem trefil levou tyč. Domácího kapitána to přesto mrzet nemuselo, v poslední sekundě první třetiny prostřelil Čiliaka po přihrávce od Jiránka.

Zajímavostí úvodního dějství byl společný odchod kotlů obou týmu z hlediště, čímž vyjádřily svůj protest proti pokutám, které jim vyměřuje vedení ligy.  V prostřední části Kometa notně utahovala šrouby a měla velké šance, avšak Kořenář se překonával. Nevyzrál na něj ani Erat, ani z úniku Zaťovič.

Dukla přečkala i oslabení pět na tři. Ve třetí třetině se Kometa snažila najít cestičku k brance Jihlavy, měla tlak, ale defenzíva domácích byla obětavá a pevná, navíc podpořená výborným Kořenářem, které vychytal svoji první nulu v extralize. Při závěrečné powerplay navíc výhru žlutočervených stvrdil Adam Zeman trefou do prázdné branky. 
 

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Čachotský (Jiránek, J. Zdráhal), 59. Zeman (Šidlík). Rozhodčí: Hejduk, Pražák – Barvíř, Blümel.  Diváci: 6 500 (vyprodáno).

HC Dukla Jihlava: Kořenář (Volden) – Suchánek, Šidlík, J. Zdráhal, de la Rose, Půža, Stříteský, D. Váňa – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – F. Seman, Skořepa (A), Straka – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Bryhnisveen, R. Hubáček, Diviš (A).

HC Kometa Brno: Čiliak (Langhamer) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, M. Erat (C) – Vincour, Hruška, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Dočekal, R. Zohorna, Vondráček. 
 

Autoři | Foto Kometa Brno, Roman Kantor

Štítky hokej, Kometa, Jihlava, prohra, FC Vysočina Jihlava, HC Kometa Brno, FK Dukla Praha, Adam Zeman, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa v Jihlavě nedala ani branku a prohrála 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.