Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa potřetí v řadě padla. Doma po vyrovnaném duelu nestačila na Hradec Králové

Na brněnský led přijel v pátek letos silný tým Mountfieldu Hradce Králové. Utkání slibovalo vyrovnaný duel, ve kterém nakonec padly pouze tři branky. Brněnští bohužel zaznamenali jedinou, Hradec si tak na východ Čech odvezl tři body a bodově se dotáhl na Kometu. Ta zůstává o skóre druhá, na první Plzeň ztrácí jeden bod.

První dějství přineslo divákům v DRFG Areně taktický hokej se zajištěnou obranou od obou mužstev. Úvodní dvacetiminutovka, až na jednu zajímavou šanci hostů, nepřinesla žádné velké hokejové vzrušení.

Pomyslné pohnutí ledů nastalo částečně až ve druhé třetině. Na její úvod dostala Kometa výhodu přesilovku. Po pouhé minutě však šel za hákování na trestnou lavici Martin Zaťovič a Mountfield udeřil. Po závaru před Čiliakem se dostal k puku Petr Koukal - 1:0 pro východočechy. Modrobílí měli hned dvě šance na vyrovnání - Tomáše Svobody nejdřív zablokoval při skórování hradecký bek, při další šanci hradecký brankář Rybár. Do třetího dějství tak šli brněnšt za nepříznivého stavu.

Domácí diváci si poprvé naplno zařvali až v 51. minutě. O slovo se přihlásil brněnský šuter Martin Erat, který krásně zavěsil do Rybárovy sítě - 1:1. Nedisciplinovanost domácích bohužel nabídla hradeckým parádní příležitost k navýšení skóre. Při hře pět na tři nařídili sudí trestné střílení pro Hradec. Jaroslav Bednář sice Čiliaka nepřekonal, pár sekund nato při přesilovce už však svou chybu napravil - 2:1 pro Hradec.

Na tento gól už modrobílí odpověď nenašli. Z domácího zápasu tak vyšli na prázdno. V neděli vyjedou bojovat na led Mladé Boleslavi.

Foto Kometa Brno, Ivo DOstál

Štítky Mountfield Hradec Králové, Hradec, HC Škoda Plzeň, Česko, HC Kometa Brno, Martin Zaťovič, BK Mladá Boleslav, Brno, Petr Koukal, Martin Erat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa potřetí v řadě padla. Doma po vyrovnaném duelu nestačila na Hradec Králové  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.