Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Každá série jednou končí. Kometa poprvé v play-off prohrála

Druhé semifinále mělo podstatně odlišný průběh, než předchozí souboje Brna v play-off. Východočeši byli od začátku zápasu aktivnější a Kometa recept na Rybára nenašla.

Poprvé se tak musela sklonit před svým soupeřem po tom, co nedokázala otočit nepříznivý vývoj utkání. O další výhru se porvou svěřenci kouče Zábranského v Neděli.

Už od začátku se zápas odehrával ve zcela odlišném tempu, než první semifinále. Hradečtí na Kometu doslova vlétli a ta měla plné ruce práce, aby dokázala její útoky brzdit. Zhruba v polovině první třetiny Brňané se svým soupeřem srovnali krok a do konce třetiny si také vypracovali několik šancí. Kvapil s Eratem jeli proti jedinému obránci Mountfieldu, v rozhodující chvíli ale Eratovi puk přeskočil čepel hole a ten tak Rybára nepřekonal.

Ve druhé třetině už začaly padat góly. Bohužel ale do branky modrobílých. Mohly za to přitom zbytečné fauly Malce a Gulašiho. Nejprve se v přesilovce pěti proti třem prosadil domácí kapitán Bednář. Krátce po něm proměnil přesilovku také Kukumberg. Ve zbytku druhé části se sice hra Brna zlepšila. Ani Přesilovka v jejím závěru ale ke snížení nevedla.

V závěrečném dějství se Kometa snažila s výsledkem něco udělat, co to šlo. Jenže přesilové hry, které by měly být nejnebezpečnějším úsekem hry pro Hradec, se jí nedařily. Naopak Východočechům se podařilo přidat ještě třetí branku. Kometa tedy utrpěla vůbec první porážku v letošním play-off a v neděli bude bojovat o druhou výhru v sérii.

https://twitter.com/HCKometa/status/847507698492907522

Zdroj: Twitter HC Kometa Brno

Autor: Dominik Vaněk

Štítky playoff, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, Brno, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každá série jednou končí.  Kometa poprvé v play-off prohrála  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.