Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Fantazie! Kometa otočila zápas se Spartou a připsala si první čtvrtfinálovou výhru

Jako ve zlém snu. Tak nějak si asi museli připadat v pondělí večer fanoušci pražské Sparty. Jejich tým sice rychle vedl a náskok si držel skoro celý zápas, nakonec však odešel z prvního duelu play-off s prázdnou. Kometa si díky obratu připisuje první výhru v sérii.

 

Dlouho očekávaná bitva konečně odstartovala. Duel dvou odvěkých rivalů brněnské Komety a pražské Sparty měl být šlágrem čtvrtfinálových sérií. A hned první zápas tato očekávání skutečně naplnil. Modrobílí si sice museli ještě poradit bez svého kapitána Leoše Čermáka, který ještě není fit po zlomenině nosu a otřesu mozku, na hře Komety to ale téměř nebylo znát.

První desetiminutovka ovšem Brňanům nevyšla podle plánu. Ve čtvrté minutě totiž svěřenci kouče Zábranského inkasovali hned dvakrát. Poprvé se při přesilové hře prosadil Hlinka a hned čtyřiadvacet vteřin po něm tečoval Řepíkovu střelu Vrána - 2:0.

Hosté se ale nehodlali s vývojem utkání smířit. Ještě do konce třetiny se herně oklepali a od druhé třetiny už byli na ledě lepším týmem. To se projevilo i na skóre. Brzy po začátku druhé části se k odraženému puku vedle branky dostal Vojtěch Němec a pohotově poslal puk za ležícího brankáře Pöpperleho.

Zhruba v polovině zápasu se za zákeřný faul zezadu na Kováčika odporoučel do sprch Nedomlel. Brněnský bek se ale ještě ve druhé třetině do zápasu vrátil a celý duel dohrál.

Ve třetí třetině hosté svůj tlak stupňovali a v závěru jej dokázali přetavit v doslova snový obrat. Čtyři minuty před koncem se díky skvělému pohybu prosadil mladíček v sestavě Brna Martin Nečas a minutu po něm odšpuntoval gejzír modrobílé radosti perfektně hrající Kanaďan v modrobílých službách Alexandre Mallet.

Dominik Vaněk

Štítky HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Alexandre Mallet, Leoš Čermák, Brno, Martin Nečas, Vojtěch Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantazie! Kometa otočila zápas se Spartou a připsala si první čtvrtfinálovou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.