Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Překvapení na závěr týdne: Kometa vyhrála na ledě prvního Liberce

Hokej je nevyzpytatelná a těžko předvídatelný sport. A přesně to se potvrdilo i v neděli na severu Čech, když poslední dobou trápící se Kometa obrala o všechny body lídra tabulky z Liberce.

 

 

Do utkání vstoupil aktivněji Liberec. Soustředěná obrana Komety a především skvěle chytající Marek Čiliak vystavili stopku všemu snažení Bílých tygrů. První dějství skončilo bez branek.

Nástup druhé třetině se Kometě povedl na jedničku. Dvě minuty od úvodního hvizdu napřáhl od modré brněnský obránce Peter Trška a Kometa šla do překvapivého vedení. I přes několik slibných šancí na obou stranách vydrželo jednobrankové vedení Brnu až do třetí třetiny.

Tu nezačala Kometa úplně šťastně, když soupeři nabídla hned dvě dvouminutové přesilovky. K brněnskému štěstí se však v její bráně v neděli potkal Marek Čiliak s mimořádnou formou. Díky němu a obětavému bránění Kometa přesilovky ustála a dokonce dokázala udeřit. Kováčikovou nahození tečoval Martin Erat a překvapení týdne bylo na světě. Brno si drželo aktivitu a sedm minut před koncem hrálo dokonce přesilovku. V oslabení však  Bílí tygři zatli drápy a Milan Bartovič snížil na 1:2.

Kometa v další přesilovce nebezpečně zahrozila a mohla definitivně rozhodnout, jenže Gulašiho dělovka orazítkovala jen tyč. Po heroickém výkonu si nakonec po závěrečném hvizdu Kometa odvezla ze severu Čech všechny body. V tabulce drží o skóre šesté místo před Chomutovem. S ním si to rozdá v přímém souboji o jistotu play off v úterý v Brně.

Zdroj: Kometa Brno

Martin Šeda

Štítky Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, Česko, Marek Čiliak, HC Oceláři Třinec, Peter Trška, Piráti Chomutov, Martin Erat, Milan Bartovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Překvapení na závěr týdne: Kometa vyhrála na ledě prvního Liberce  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.