Počasí dnes18 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Štencel má poraněné koleno, Gríger podezření na otřes mozku

Dvě zranění s převozem na do nemocnice si vyžádal duel mezi domácí Kometou a Karlovými Vary. Hned v úvodu zápasu dohrál útočník Energie Dávid Gríger, do nemocnice ho pak na nosítkách následoval Jan Štencel. Od pátku navíc Kometě těžkému otřesu mozku chybí obránce Jakub Krejčík.

Pro domácího obránce Jana Štencela skončilo utkání ve 27. minutě, kdy zůstal ležet bezvládně u hrazení po střetu s Petrem Stloukalem a hrací plochu opustil na nosítkách. Ani v jednom případě rozhodčí Daniel Pražák  a Vladimír Pešina nevyhodnotili zákrok jako faul.

"Nemáme zatím z nemocnice žádné podrobnější zprávy o Grígerově stavu. Patrně se jedná o otřes mozku," uvedl po utkání trenér Karlových Varů Jan Tlačil. Gríger si zahrál v Brně jen dvě střídání a na ledě strávil pouhých 46 vteřin.

Zranění Štencela bude podle slov trenéra Kometa Petra Hakena vážnějšího charakteru. "Nechci dělat prognózy. Ale s jeho kolenem to podle prvních zpráv nevypadá dobře. Uvidíme, jaký bude další vývoj," konstatoval Haken.

Kometa ztratila v průběhu posledních dvou zápasů už druhého obránce. V pátek ve Vítkovicích utrpěl při svém prvním startu v brněnském dresu zranění po vražení na mantinel obránce Jakub Krejčík.  

"Dnes už jej propustili z nemocnice v Ostravě. Přišel se za námi ukázat, nevypadal dobře. Nevíme, jak dlouhou dobu si vyžádá léčení po tak těžkém otřesu mozku. Může to být týden, ale také tři týdny. Dá se to těžko předpovídat," dodal Haken.

Zdroj: ČTK

Foto: Kometa Brno

Štítky Jan Štencel, otřes mozku, Dávid Gríger, nemocnice, HC Kometa Brno, úraz, HC Energie Karlovy Vary, Jakub Krejčík, HC Vítkovice Ridera, Petr Stloukal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štencel má poraněné koleno, Gríger podezření na otřes mozku  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.